Akinek van párja, de még a szüleivel él, azoknál hogy telik a szenteste?
Tavaly szenteste a szüleimnél voltunk, 25-én a párom anyukájánál, 26-án az apukájánál. Nálunk sajnos nem megoldható, hogy egy nap több helyen is legyünk, mert 100-100 km-re laknak a szülők.
Most már együtt élünk, mégis külön lesz a szenteste, mert ő éjszakás műszakban fog dolgozni, én meg jobb híján akkor hazamegyek a szüleimhez.
Én együtt lakok a párommal, ennek ellenére hazamegyek majd szentestére. Anyósomék a szomszédok, az ott maradás gyakorlatilag a velük karácsonyozást jelentené, mivel kötelező átmenni, de engem meg nem is szeretnek.
A párom karácsonyfát sem akar "mert anyuéknál van, nálunk úgysem fér el". Náluk semmi hagyomány, csak egymás kezébe nyomják az ajándékot, még egy rendes ebéd/vacsora sincs. Testvérem egyébként sincs, én mondtam a páromnak, hogy jöhet ő is, de nem jön, mert csak.
Majd ha elvesz, vagy kellő távolságra költözünk ahhoz, hogy saját karácsonyunk legyen én szívesen karácsonyozok ketten vele, de egyelőre ha választani kell, hazamegyek a szüleimhez és nem egy olyan helyen vagyok szentestén, ahol a páromon kívül négyen utálnak a hátam mögött.
Mi tavaly óta együtt élünk, de az első két karácsonyt (2007,2008) külön töltöttük.
24-én jött hozzánk ebédre, aztán külön töltöttük a napot. 25-én az ő családjánál karácsonyoztunk, 26-án az enyémnél. 27-én pedig összejött a két család (ő szülei és a tesója, én szüleim) János nap miatt is.
Tavaly óta pedig a 24-e a miénk, a másik két nap maradt így.
Mi eddig úgy oldottuk meg, hogy 24-én de. átjött a párom odaadtuk az ajándékokat, majd legközelebb 25-26-án egyet sétáltunk, rokonlátogatás ilyenek. Idén úgy szeretnénk ha végre együtt is lennénk karácsonykor, úgy tervezzük, hogy leszünk nálunk, majd náluk is egy keveset. Amúgy mindenki ünnepel otthon:)
2o-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!