Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nemsokára elköltözök itthonról...

Nemsokára elköltözök itthonról, az egyetem miatt. A szüleim nem fognak anyagilag támogatni. Hogyha tényleg nagyon szerény körülmények között élnék, nem pocsékolnám a vizet, áramot, és tényleg spórolnék akkor kb. mennyi lenne a rezsi?

Figyelt kérdés
Ti mennyit költötök egy hónapban ételre, számlákra, szórakozásra?
2010. dec. 15. 13:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

Bammeg.

Normális zsűlő-gyerek között szóba se jönnek a törvények

Ha nem járul hozzá annak biztos meg van az oka.

Pl nincs pénze, lehet hogy munkája se, lehet hogy magát se tudja eltartani

2010. dec. 15. 13:40
 12/16 anonim ***** válasza:
71%
hát sztem csak magadtól nem fog az menni, szal beszéld meg velük !!! de komcsi !
2010. dec. 15. 13:41
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

Igen, valóban megerősitettél ismét: normális gyerek-szülő viszonyban nem merül fel, hogy a szülő ne teljesitse a kötelességét. Itt ezek szerint sajnos nem erről van szó...

Mint irtam is, nem irta a kérdező, igy nem tudjuk, miért nem támogatják.

Ha megirja, megtudjuk. Addig kár találgatni...

2010. dec. 15. 14:15
 14/16 anonim ***** válasza:
89%
A szülő csak akkor "köteles" ha a gyerek megérdemli és a szülő pedig képes rá. Ha nem képes rá, akkor szét is verheted a fején a törvénykönyvet, akkor sem tud mit csinálni.
2010. dec. 15. 14:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
jó, akkor mondjuk úgy h egy szülőtől elvárható lenne .... azért megnézném hány %-a a felsőoktatási hallgatóknak képes elvégezni úgy egy egyetemet, h közben teljes mértékben goindoskodnia kell magáról .... ez természetesen nem lehetséges
2010. dec. 15. 15:22
 16/16 anonim ***** válasza:

Amit javasolnék: mindenképpen próbálj meg koliba jelentkezni, mert ott rendesen lesz fűtés és víz is, s a töredékét fizeted, mint egy albinak.

TV előfizetés nem létszükséglet, ellenben, ha nincs hosszan nyitva tartó könyvtár, ahol netezni tudsz, akkor a netért érdemes fizetned, elengedhetetlen a tanuláshoz. Koliban ingyenes (legalább is ahol én laktam), tehát már csak egy gép kell (mondjuk nálunk a szobatárs hozott és közösen használhattuk).

Ha nagyon kevésből akarod kihozni az albérletet, akkor min. hárman költözzetek össze, ha nincs ismerősöd, akkor idegenekhez, akikkel ismerkedéskor beszéld meg, hogy ki mennyire hajlandó spórolni (pl. egyedi fűtésnél nem bugyiban-pólóban rohangálni otthon, hanem pulóvert húzni az alacsonyabb számláért cserébe).

Mi ketten lakunk, viszont már mindketten dolgozunk, 2 szoba, 50 nm, spórolósan, de panelban, tehát a fűtésen nem tudunk fogni, közepes közös költség mellett havi 36-48 ezer a rezsi, amit felezünk, plusz 50E a bérleti díj, amit szintén felezünk, Pesten.

Én munka mellett sem álmodom arról, hogy egyedül kiveszek egy garzont, mert annyira sokba kerülne, hogy nekem már nem éri meg.

2010. dec. 15. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!