Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha édesanyám nem...

Mit tegyek, ha édesanyám nem "engedi", hogy a párom nálunk (is) legyen karácsony este?

Figyelt kérdés

Ez a negyedik karácsonyunk a párommal. Eddig egyet sem töltöttünk közösen, mivel egyrészt nem láttuk "elérkezettnek az időt" másrészt a család hozzáállásán láttuk, hogy "milyen"...

Sajnos az én családom, főleg édesanyám nagyon konzervatív, szerinte nincs mit keressen a párom nálunk karácsonykor, hiszen nem rokon:-S "még ha esetleg ellennék jegyezve":-/

A párom családja más, ők teljesen aranyosak velem, mintha a második lányuk lennék, szeretnek, mert szeretem a fiukat...

Anyukám hozzáállásán látom, hogy kicsit azért tartja magát, mert "féltékeny" mert annak idején neki sem lehetett, erre tett is utalásokat.

Úgy utálom, hogy ezt mondom pont karácsonykor, de nagyon rosszul érint. Ezt persze a párom is "tudomásul vette", nem is kellett neki egy szót szóljak, úgymond rájött magától, hogy őt karácsonykor nem látják szívesen:((

Ennek ellenére mi szeretnénk együtt lenni karácsonykor, legalább pár órára. Ezért megbeszéltük, hogy kicsit én, kicsit ő átjön...ha nekem nem "engedi" anyukám, hogy jöjjön a párom én akkor is átmegyek a páromékhoz, abból meg cirkusz lesz:( de nem érdekel....

Miért történik ez a mi családunkban és miért ilyen elutasítóak??? Nem a párom miatt van, akárkit hoznék, ugyanez lenne a helyzet:( A nővérem külföldi párjára sem kíváncsiak...

Még a szüleim tartanak el nagyrészt, egyetemista vagyok, nem lakom otthon...:-S

2010. dec. 13. 20:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én viszont nem javaslom, hogy odaállj eléjük, és választás elé állítsd őket. Ha nem akarják, rá kell őket venni, hogy meggondolják magukat. A párodnál nyugodtan tölthetsz pár órát, de semmiképp sem javaslom, hogy kijelentsd: márpedig nálatok fogja tölteni a karácsonyt. Semmiképpen se balhézz össze velük! Ha amúgy jó a kapcsolatotok, akkor előtt-utóbb meg fog oldódni ez a helyzet, míg ha türelmetlen vagy, esetleg egész életedre megromlik velük a viszonyod. Szerintem ezt a lehetőséget azért tartogasd legvégső esetre..

Biztos, hogy nem jó érzés, hogy elutasítják azt, akit szeretsz. Rá kell jönnöd az okára! És ne feledd, a szüleid is csak emberek, akik tele vannak hibákkal.. úgy látom a tieid túlságosan konzervatív típushoz tartoznak.

2010. dec. 14. 14:10
 22/26 anonim ***** válasza:

14:14-nek azért 4 év alatt volt idő arra, hogy megoldódjon, amúgy egy csomószor együtt alszanak stb és a karácsonyt nem töltheti együtt 2 felnőtt ember? Elég gáz.

Ne várj tovább ha eddig nem oldódott meg, tegyél érte. Én már az első karácsonykor balhéztam volna.

2010. dec. 14. 15:31
 23/26 anonim ***** válasza:
miért nem a párod családjával ünnepled, ha a szüleid ekkora páviánok?
2010. dec. 15. 11:53
 24/26 A kérdező kommentje:

Nem akartunk eljegyzést míg nincs "közelben" az esküvő. De már többször beszéltünk róla, tudom, hogy a párom szeretne eljegyezni. Szerintem 2o11-ben meg is történik:) remélem mert nagyon várom:) de még a párom is fiatal, ezért nem sarkallom, meg amúgy is tudom mik a szándékai nem rágom a fülét, tudom, hogy megkéri a kezemet.

Köszönök minden választ.

Én azt gondolom eléggé "türelmes" voltam már 4 éven keresztül. Azért már jól esne kicsit karácsonykor is együtt lenni:)

Így van, nem megkérdem, hanem bejelentem a dolgot. aztán lesz ami lesz.:)

Köszönöm szépen válaszaitokat, kedvesek vagytok

2010. dec. 15. 12:05
 25/26 anonim ***** válasza:

2-ben menyetek el karácsonyozni, így nem zavartok senkit, titeket se zavarnak és nincs sértödés.

25 aztán hazamentek ebédre.

2010. dec. 15. 19:46
 26/26 anonim ***** válasza:
Majd ird le mia fjlemény?
2010. dec. 16. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!