Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha édesanyám nem...

Mit tegyek, ha édesanyám nem "engedi", hogy a párom nálunk (is) legyen karácsony este?

Figyelt kérdés

Ez a negyedik karácsonyunk a párommal. Eddig egyet sem töltöttünk közösen, mivel egyrészt nem láttuk "elérkezettnek az időt" másrészt a család hozzáállásán láttuk, hogy "milyen"...

Sajnos az én családom, főleg édesanyám nagyon konzervatív, szerinte nincs mit keressen a párom nálunk karácsonykor, hiszen nem rokon:-S "még ha esetleg ellennék jegyezve":-/

A párom családja más, ők teljesen aranyosak velem, mintha a második lányuk lennék, szeretnek, mert szeretem a fiukat...

Anyukám hozzáállásán látom, hogy kicsit azért tartja magát, mert "féltékeny" mert annak idején neki sem lehetett, erre tett is utalásokat.

Úgy utálom, hogy ezt mondom pont karácsonykor, de nagyon rosszul érint. Ezt persze a párom is "tudomásul vette", nem is kellett neki egy szót szóljak, úgymond rájött magától, hogy őt karácsonykor nem látják szívesen:((

Ennek ellenére mi szeretnénk együtt lenni karácsonykor, legalább pár órára. Ezért megbeszéltük, hogy kicsit én, kicsit ő átjön...ha nekem nem "engedi" anyukám, hogy jöjjön a párom én akkor is átmegyek a páromékhoz, abból meg cirkusz lesz:( de nem érdekel....

Miért történik ez a mi családunkban és miért ilyen elutasítóak??? Nem a párom miatt van, akárkit hoznék, ugyanez lenne a helyzet:( A nővérem külföldi párjára sem kíváncsiak...

Még a szüleim tartanak el nagyrészt, egyetemista vagyok, nem lakom otthon...:-S

2010. dec. 13. 20:47
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

A párom fantasztikus ember. Eltűrte, hogy 18 évesen minden este 9 kor haza mentem. Eltűrte, hogy anyukám 1o percenként telefonált ránk, amikor sétáltunk...hogy minden összeülésről mi voltunk az elsők, még 19 éves koromban is akik hazamentünk...és még mesélhetne a hegedű.

Két éve mióta nem lakom otthon, változott a helyzet...anyukám rendesebb a párommal és jobban "viseli" a kapcsolatunkat. Néha azt látom, hogy ő nem boldog attól, hogy nekem jó. sajnos rossz ezt kimondani, de akkor is így érzem:(

A párom ennek ellenére álmai nőjének tart és alig várja, hogy összeköltözzünk:D

2010. dec. 13. 21:28
 12/26 anonim ***** válasza:
Van ahol 10 év után is idegenként kezelik egymást emberek sajnos...
2010. dec. 13. 21:38
 13/26 anonim ***** válasza:
Én anyám se volt boldog el is akarta páromat marni,mert hát hogy merek én bolodg lenni,miközben ő boldogtalan,közöltem,hogy a szar élete miatt a sajátomat nem szarom el, és mentem csomagolni...
2010. dec. 13. 21:40
 14/26 A kérdező kommentje:
:(
2010. dec. 13. 21:41
 15/26 anonim ***** válasza:

Ha amúgy normális viszonyod van a szüleiddel (anyáddal), akkor egyszerűen csak ilyen emberek, és sok időbe telik hozzászoktatni őket minden változáshoz. Gondolom a fejükben még mindig nem kezelik családtagként a fiút, és kényelmetlenül éreznék magukat, ha karácsonykor egy szerintük oda nem illő alak is tartózkodna a fa körül. Azt mondtad, te hetente 3-4 napot a pároddal töltesz, de a családod mennyire ismeri őt egyébként?

Sajnos én is küzdöttem hasonló problémával, és az én szüleim is elég keményfejűek tudnak lenni.. Ők szerencsére belátták, hogy nekem fontos a barátom, és idővel elfogadták, hogy ő is jelen van ünnepekkor. Ez azonban tényleg csak akkor működik, ha már jól ismerik egymást..

Próbálj beszélni a szülőkkel, és próbáld őket meggyőzni, de ha nem megy, ne erőltesd. Valóban az ő lakásukban élsz, így alá kell magad vetned magad a döntésüknek.. Szerintem egyébként nem a párod személyével van a bajuk, egyszerűen csak nehezen engednek be bárkit a személyes zónájukba, ahol nem kell senkihez alkalmazkodni, nem kell senkit körülugrálni.

Szerintem is menj át a barátodhoz szenteste, teljesen mindegy, mit szólnak hozzá a szüleid. Ha te nem is kényszeríted rájuk az akaratodat, attól még nem korlátozhatnak abban, hogy találkozol-e vele máshol.

2010. dec. 14. 03:38
 16/26 A kérdező kommentje:

Egyébként jó viszonyom van a családommal, főleg apukámmal, de mostanában anyukámmal sincs baj.

A páromat ismerik és apukám imádja, mert egy olyan emberről van szó, aki bármit megtenne értem. Emellett nagyon művelt. CSak valahogy ez nem megy nekik:(

Én nem akarom erőltetni, csak szegény páromat sajnálom, aki ezt nem érdemli meg:(

2010. dec. 14. 08:01
 17/26 anonim ***** válasza:
Én ahogy magamat ismerem, kerek perec megmondanám anyámnak, ha akarod hogy itthon legyek karácsonykor, akkor a párommal vagy sehogy . Ha nem tetszene neki, akkor irány a párom családja, 3 napig nem is látnának. De nekünk nem volt ilyen gondunk soha szerencsére, természetes volt hogy együtt töltjük a karácsonyt. 5 és fél éve vagyunk együtt, rögtön az elsőt már közösen ünnepeltük. És nem csak 1 napot, hanem mindegyiket, nem volt megosztás mint sokaknál hogy csak első napján tali stb...Bár szerencsések voltunk abban is mert nagyon közel laktunk egymáshoz, de 3 hónapja összeköltöztünk úgyhogy saját házban ez lesz az első között.
2010. dec. 14. 08:54
 18/26 anonim ***** válasza:
77%

1. Ne kérj engedélyt, hanem jelentsd be, hogy anya, karácsonykor átjön a párom. Ha azt mondja, hogy nem, akkor "rendben, akkor náluk töltöm a szentestét".

2. Bizonyos fokig viszont megértem, 4 év után már elvárható a gyűrű. Ha a párod tényleg komolyan gondolja, akkor kötelezze el magát, ha nem, akkor pedig ne raboljátok egymás idejét. Gondolom, nem lenne esküvő, míg le nem diplomázol, meg tudom, a papír nem számít... de az elköteleződés szándéka az nagyon fontos. Szerintem.

2010. dec. 14. 10:13
 19/26 anonim ***** válasza:

Mitől lenne idegen az, akit a gyerekem szeret?????

Nálunk mindenki befér a "fa alá"-elé, az is, akit csak két hónapja ismerünk és az is, aki már 6 éve él velünk egy fedél alatt.

Pedig még el sincsenek jegyezve:) pfúúúúj, micsoda fertőőő:)

Igazából az ilyen embereknek miről szól a karácsony?

2010. dec. 14. 10:34
 20/26 anonim ***** válasza:

nagy felháborodásomban a kérdésre nem is feleltem: többen javasolták, hogy legyél határozott. Én is ezt tanácsolom.

határozott hangon bejelented, hogy "X velem tölti a szentestét". Hogy hol? azon már ezekután el lehet vitatkozni.

2010. dec. 14. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!