Mi fog változni ha betöltöm a 18-at?
Úgy értem hogy milyen lehetőségek nyílnak meg majd előttem. Miben lesz más? A szüleimet érintve mi változik majd?
Mindenre kíváncsi vagyok. Köszönöm előre is
Magad intézheted a hivatalos ügyeidet, vehetsz cigit és alkoholt.
A szüleid semmit nem fognak változni, az ilyen változások nem egyik napról a másikra történnek, hanem egy hosszú folyamar eredményei.
Engedély nélkül házasodhatsz, intézheted az ügyeidet, szabadon ki-be iratkozhatsz iskolákból, ha lesz jövedelmed folyamodhatsz hitelért, vállalkozást indíthatsz, szavazhatsz stb
(A szüleidnek pedig innentől kezdve nem kötelességük eltartani, innentől csak jófejségből teszik :))
Hogy mi változik meg,azt nem tudom.
De lehetőséged van elköltözni otthonról,munkát vállalani és teljes egészében eltartani magadat.Ebbe a lakás,rezsi,kaja,ruházkodás kifizetése, a háztartási munkák: főzés,mosás,takarítás is beletartozik.
A tetteidért a szüleid már nem tartoznak felelősséggel,csak te egyedül.
Nagykorú gyereket pedig a szülők sem eltartani,sem segíteni nem kötelesek. Ez a változás érinti a szüleidet.
Az más kérdés,hogy nagyon ritka az olyan szülő,aki utcára rakja a gyerekét és nem törődik vele többet.
Nekem nagyon sok midnen változott a szüleimet tekintve.
Eddig nagyon szigorúan fogtak de attól a naptól kezdve már úgymond nem tehették meg. Nem kell beszámolnom mindenről, ha akarom a páromnál aludhatok. Jó munkahelyem van, imádom. Régen a sulit utáltam...
Dohányozhatok. Ha akarnék hozzámehetnék a páromhoz, és már magam intézem a dolgaim.:)
19/L
Úgy igazából semmi, mégis sok minden. Dönthetsz egyedül a téged érintő kérdésekben, jogilag felnőtté válsz. És ezzel együtt felelős is leszel mindenért, amit teszel.
Persze ettől még ugyan úgy a szüleid gyereke leszel, ha velük élsz, akkor ugyan úgy be kell tartani a játékszabályokat, stb.
"Nagykorú gyereket pedig a szülők sem eltartani,sem segíteni nem kötelesek."
Többen irtak ilyet, de ez természetesen nem igaz, tanuló gyereket a szülő 25 éves koráig jogilag is köteles eltartani (pl. fősuli, egyetem). Olvasható a nagykorú gyermek tartása cim alatt a vonatkozó jogszabályban (asszem Csjtv.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!