Közelítünk a családi csőd felé. Mit tehetünk?
2010 tavaszáig 240 ezerből éltünk 4 en, én, mamám és szüleim. Apám fizetése 100 ezer + mamám nyugdíja 90 ezer + ápolási díj 25 ezer + családi pótlék 12 ezer + egyéb = 240 ezer. Ebből tartottunk fent 2 lakást (miénk és a mamámé) plusz az autó (Wartburg) meg a kaja és az egyéb dolgok.
Idén tavasszal sajnos mamát elvesztettük, így április óta, minden hónapban 115 ezerrel kevesebb a bevétel. Apám fizetése továbbra is 100 ezer, anyám egészségi állapota miatt nem tud dolgozni, én még 18 éves tanuló vagyok. A családi pótlékkal együtt kb 120 ezer a bevétel.
Ennyiből élünk hárman, 2 lakással, autóval, garázsal a nyakunkon.
Ha nem lesz változás, csődbe megyünk.
A 2 lakásról még annyit, hogy az egyik az enyém lesz amikor kirepülök a családi fészekből. Erre tartogatjuk a másikat.
Várom a tanácsokat, ötleteket, hogyan javíthatunk a helyzeten stb
Abból a lakásból, ami a tied lesz, lehet pénzt látni. Megértem, ha nem akarjátok eladni, neked lesz később könnyebb. Adjátok ki albérletnek.
Aki meg azt mondja, hogy 18 vagy, menj dolgozni, ne hallgass, tanulj, amíg megteheted. Tanulás, min. érettségi, jó szakma nélkül keveset érsz a mai világban. A teszkóban árut pakolni és kocsit visszatolni, vagy a mekiben krumplit sütni nem nagy életcél.
Ha van lehetőséged suli mellett diákmunkát vállalni, azt megteheted. Vagy anyukád vállalhat takarítást, idős emberek gondozását, vigyázását, gondolom, eddig ezt a mamáddal csinálta.
en vagyok aki irta h menjen dolgozni .
En ugy gondoltam h amikor vegez a sulival menjen dolgozni ha tovabb tanul meg tobb penz kell akkor mar tenyleg csodot mond a csalad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!