Milyen elfoglaltságot találjak ki páromnak, aki egész nap a számítógépes játékaival van elfoglalva, amíg én főzök és takarítok?
Kedves kérdező!
Ha a férjed rászokna a sakkozásra, egyedűl, akkor most azt írtad volna, hogy nagyon félek, nehogy a sakk kihozza belőle a játékszenvedélyt. És lehet, hogy titokban lottókat is tölt ki. Szerintetek csak az a jó férj, aki ott téblábol mellettetek, hogy lássátok, és rászólhassatok. Én pl. szinte állandóan lent vagyok a garázsban, és szerelek valamit. Bármit, ami jön. De ez sem jó, mert összekoszolom magam, és büdös is leszek a benzintől. Meg lefekszek a kocsi alá is. De nem vágok hagymát, és húst sem szeletelek. Viszont nálunk minden működik. Valaki itt írta, hogy egy asszony egy kétfős háztartást vidáman el tud vezetni. Én meg abba nem szólok bele. Nem is érdekel. Viszont én vásárolok, cipelek bármit. Ha nem kocsmázik, a pénzt hazaadja, akkor mi a bajod?
Miért Te akarod megmondani mit csináljon abban az időben amikor úgysem veled foglalkozna?
Engem sosem zavart, az én férjem is sokat játszik, mert kocka, így szerettem meg:) Persze míg nem laktunk együtt nem tűnt fel, de mikor összeköltöztünk láttam.
Ha szólok neki hogy segítsen, akkor feláll segít, ha kész vagyok elmegyünk sétálni. A gyerekre is odafigyel, ha nem alszik épp.
Neki ez a szórakozás, nekem meg az hogy este ideülök és fecsegek a barátnőimmel, vagy épp olvasok egy jó könyvet.
Lehet, hogy bennem van a hiba , de amíg engem és a gyereket nem hanyagolja el a játék miatt, addig nem érdekel különösebben, sőt néha én is leülök játszani.
24N
Hát nekem az a furi,hogy neked kell kitalálni valamit,hogy lefoglald. Az én férjem is imádja a számítógépes játékokat, de ha munka van, akkor munka van. Segít a háztartásban, mivel tudja, hogy sokat dolgozom, egyedül nem bírnám. Aztán este, amikor én már alszom, odaül a géphez és játszik ameddig akar!
De ha a szép szó nem használ, akkor sok mindent nem tudsz tenni. Ha akar úgy is le fog ülni játszani. Most mondanám,hogy vegyél neki egy könyvet, de szerintem az sem lesz jó megoldás. Csak gondolj bele! Ha megkéred, hogy játék helyett segítsen, de nem akar, akkor ha azt mondod neki,hogy olvasson, akkor fog?
Nem értem, miért ekkora Benned az ellenállás, hogy bevond a házimunkába. Ennyire elzárkózik ettől a párod?
Pedig én a környezetemben sokkal boldogabbnak látom azokat a párokat, akik mindent megosztva csinálnak.
Talán mégis ez lenne a megoldás.
Ami még eszembe jutott, hogy ha magadért nem teszed meg, hogy bevond (akár némi súrlódás árán) - tedd meg érte. Ha nem köti le magát, újra unatkozni és játszani fog. És szerintem hatékonyabb érv, hogy "segíts már, légy szíves, mert megszakadok, légy szíves szedd ki a ruhákat a gépből addig én főzök stb." mint az, hogy "tessék, fogd ezt a Rubik kockát, játsszál" -érted?
8.40
NEOCUBE(neo kocka);NEOCUBE(neo kocka);NEOCUBE(neo kocka)
Érdemes kipróbálnia!!! Jó kis játék... Nekem nagyon bevált :)
Miért olyan nagy dolgo bevonni a házimunkába? Páromat is anyukája nagyon elkényeztette,mindig azt mondta ogy ő sose fog semmit csinálni,az a nő dolga...aztán jöttem én,és addig nem voltam hajlandó összeköltözni vele,amig ezen a hozzáállásán nem változtat,nem itthon ülök egész nap,hogy ennyi dolgom legyen.
Azóta ugy megtetszett neki a sütés-főzés,hogy bizonyos kajákat csak ő csinál,illetve legtöbet együtt...ő hagymát vág,és húst,és mosogatok,ő törölget és elpakol...
Ahogy a többit is együtt...ő porszivózik,és rendetrakok...aztán közbe megjön a kedv a rendetlenségcsináláshoz...
ha ilyen marad a hozzáállásod,akkor te a cselédje leszel mindig,keres magának egy olyan nőt melléd,aki NŐ,nem pedig rabszolga...
te meg főzhetsz rá,meg moshatod a koszos gatyáját...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!