Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy anya néha felpofozza a...

Ha egy anya néha felpofozza a gyermekét, ha a kelleténél jobban ideges, az bántalmazásnak számít?

Figyelt kérdés
Nem sűrűn fordul elő, 1 hónapban 2-3x. És nem rólam van szó, hanem egy ismerősöm kistestvéréről.
2010. dec. 3. 11:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
A törvény betűje szerint annak számít, és én magam sem tartom szerencsés nevelési formának, de következményei nem lesznek. Az illetékeseknek ennél sokkal durvább esetek kötik le az energiáit. És annak ellenére, hogy nem értek vele egyet, azt hiszem, jobb is, ha nem avatkoznak bele. Mert mit lehetne tenni? Talán elvenni az anyjától, és nevelőotthonba dugni? Kétlem, hogy ott jobb dolga lenne.
2010. dec. 3. 12:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont!:)
2010. dec. 3. 12:11
 13/16 A kérdező kommentje:
Sajnos ezen kívül más okok is lennének rá, hogy miért nem jó a gyerekeknek, ha otthon laknak ezzel az anyával. De nem szeretnék belemenni, egy másik kérdésben leírtam mindent bővebben, hátha megtaláljátok. (penészes fal, nem mindig van étel, pia, stb...)
2010. dec. 3. 12:13
 14/16 anonim ***** válasza:
Valami hasonlóra gondoltam én is. Ahol ilyen sűrűn röpködnek a pofonok, ott van valami bibi az anyával. Szerintem akkor üti meg a szülő a gyereket, ha már kifogyott az eszközökből ( pl.rábeszélés, meggyőzés, kiabálás, szobafogság stb) ez itt túl gyakran fordul elő. A szülő tehetetlenségét jelzi. Ennek hátterében általában rossz családi légkör, ital, drog, sűrűn cserélődő partnerek, nyomor, stb áll. Ennek ellenére, ez még a legjobb megoldás.
2010. dec. 3. 12:20
 15/16 tetris ***** válasza:

Az a pofon legyen bármilyen pici is, mégiscsak pofon. Engem is rendszeresen vert az anyám, és ennek keserű emléke megmaradt máig, pedig lassa 50 leszek. Nem tudok úgy az anyámra gondolni, hogy ne jutnának azonnal eszembe róla az ordítozások, meg a pofonok, meg a könnyek.

Sztem semmi sem lehet elég alapos indok arra, hogy valaki megüsse a gyermekét.

Sokszor ezek a "pofonkák" lelkileg sokkal nagyobb sebet ejtenek, mint amit bárki gondolna.

2010. dec. 3. 15:39
 16/16 anonim ***** válasza:

"•fegyelmezési (fenyítő) jog gyakorlása: Csemegi-kódexben házi fegyelmi jognak hívtuk. Bizonyos nevelő célú magatartásokat jelent. Arról van szó pl. jogi értelemben, hogy ha a szülő ad egy nevelő célzatú pofont a gyermekének, akkor jogi értelemben tettleges becsületsértésnek minősül. A gyakorlatban alakult az ki, hogy ebben az esetben a fegyelmezési jogkör gyakorlása büntethetőséget kizáró ok."

Az utolsó mondatra hívnám fel a figyelmed.

2010. dec. 3. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!