Hogyan reagálnátok ilyenkor?
Én is férfi vagyok. Még jó hogy! :D
(Azt persze nem tudom, nőként milyen lennék. Ha ilyen lennék habitusra nőként is, akkor nőként is beszólnék neki, persze. A párom is beszól, be is mutat néha férfiaknak. Nem lesz attól még rossz ember, csak nem játssza folyton az úrinőt. Neki is jólesik néha kiesni a "szerepből".) ;)
Voltam ilyen helyzetben. Egyik kolléga mindig szexuális utalásokkal viccelődött, de a hangnem és a mennyiség egy idő után átlépte azt a határt, ahonnan bunkóságnak hívják.
Többször csendben, kettesben megkértem, hogy ezt ne csinálja, nekem kellemetlen, nem tartom viccesnek. Csak a vállát vonogatta, hogy szerinte vicces.
Mivel előtte évekig azt látta mindenki, hogy soha nem csattantam fel, nem áskálódtam, nem veszekedtem senkivel, a meglepetés erejével hatott, amikor a következő beszólás után teli torokból leüvöltöttem a haját és kikértem magamnak az ilyen mondatokat - valamint emlékeztettem arra, hogy számos alkalommal, csendesen, négyszemközt megkértem, hogy fejezze be.
Kollégák csendesen lapultak, gondolom rájöttek, hogy ha x év után elszakadt a cérna, annak oka van. Utána már ők is vsitították, vagy rászóltak, ha bunkó volt.
Nekem így sikerült leszerelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!