Mi a lehetőségem? Munkát sem tudok így elvállalni.
A gyerek 3 éves, óvodába jár. Én munkát keresek. Rájöttem, hogy nem is az állás keresés bonyolult hanem az én állapotom. Ha beteg a gyerek akkor csak én tudok vele otthon maradni, és gyógyítgatni egész héten át. Így hová vesznek fel munkaügyben, ha tudják, hogy akár egész héten otthon kell lennem a beteg gyerek miatt? Az apja dolgozik, talán 1-2 szabadnapot ki tudna venni és otthon maradni a gyerekkel, de egész héten már nem.
Milyen megoldást tudtok nekem ajánlani? Van-e olyan közösség, intézmény, ami NEM óvoda, vagy bölcsőde, ahová elvihetem a gyereket ápolásra, mert beteg, ahol adják neki a felírt gyógyszert, és pihenhet. Mert csak így tudok elhelyezkedni állásügyben, ha mindezt tudják fel se vesznek. Csak ennyit kellene megoldanom.
Átmeneti gyerekotthon az, amikor valami miatt nem tudod nevelni a gyerekedet, beadod és ha a helyzet rendeződött és ezt a vizsgálatuk is alátámasztja, akkor visszakaphatod a gyereket. Magyarán árvaházba adod...Nem kellene.
Ahol én élek, itt van lehetőség házigondozásra, szakképzett kisgyermekápolók jönnek ki a gyerek 16 éves koráig beteg és fogyatékos gyermekeknél is vállalják.
Most, hogy már tudom mi a gyermekotthon így természetesen nem adnám be oda. Gyerekbetegségről van szó nem egyéb anyai hanyagságról. :-)
Maradok a számítógépes otthon is végezhető állás próbálkozással, remélem találok ilyen főnököt. Jobb ha a beteg gyerek otthon van a szüleivel, saját kedvenc kispárnájával, meséjével és anyuci stb stb...
Nem értem, hogy a munkahelyed miért ne viselné ezt el. Nincs is állásod, de előre eldöntötted... Szerintem minden szülőnek beteg szokott lenni néha a gyereke. Azt tudják a munkaadók is. Ők is szülők egyébként általában.
Azt se értem, apa miért ne mehetne el a gyerekkel táppénzre. Mit dologzik, hogy neki ez tilos?
És ha nem is lesz beteges a gyereked? El se vállalsz semmilyen állást, mert úgyis beteg lesz???
Mellesleg valóban SOKKAL jobban jársz, ha egy bébiszitter arra a pár alkalomra vigyáz rá, mint hogy ezért ne menj el dolgozni egyáltalán. Álláskereséskor mondhatod rögtön, hogy van ugyan gyerkeed, de ha beteg lesz, bébiszitter fog vigyázni rá. És máris megoldva a probléma.
Sziasztok! Bébiszitterről szó sem lehet. Jobban szeretném ha a beteg gyerek velem vagy az apjával van otthon. Valamelyikőtök írta, hogy " meg se próbálok elhelyezkedni, vagy " el se megyek dolgozni ", Előre eldöntöttem, hogy így nem vesznek fel ".
Önéletrajzokat adok fel és küldök el, hirdetéseket is szintén felrakok néhány ingyenes hirdetőben. Nem osztogatják csak úgy a munkahelyeket, mint a cukrot, jelentkezel és közlik, hogy betelt, vagy már nem aktuális.
A beteg gyerek dolog nem előre eldöntés hanem az én egyéni problémám. És olvasok még sok babamama fórumon, ahol tele van a fórum ehhez hasonló panaszokkal. Panaszkodnak, hogy ha fel is veszik őket ki is rúgják ha beteg gyerek miatt otthon van egész héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!