Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátommal szomszédos...

A barátommal szomszédos városban lakunk külön-külön. Szeretnénk összeköltözni, van egy fiam, aki középiskolás. Ő is jöhetne velünk, nem szeretne új helyre költözni itt maradna a nagyszülőknél. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 29. 15:45
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Szerintem nyugodtan hagyd a nagyszülőkre, már nem pici gyerekről van szó. Egy középiskolásnak már nincs annyira napi szinten szüksége az anyjára.
2010. nov. 29. 19:31
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Költözzön a barátod hozzátok. Ha Ő egyedül van (nem nevel gyermeket) mégis könnyebb lenne neki alkalmazkodni, mint Neked gyerekkel. Nehogy azzal jöjjön bárki is, hogy a férfi a munkája miatt nem tud költözni... A kérdező hölgy is biztosan dolgozik valahol, másrészt ott van a fia, akit senki emberfiáért nem illene magára hagyni. Mégha a nagyszülőknél is maradhatna a fiú. Ha pedig egyéb oka van a gyermeked kívánságának, tehát nem szívleli az új párodat, akkor le kellene vele ülni megbeszélni a dolgot, netán átgondolni, vajon kinek lehet igaza. Persze ez csak egy feltételezés, külön elnézést kérek érte, ha nem így van, csak nem írtad a fiad miért maradna, viszont a barátok, megszokott környezet mellett ez is egy lehetőség...

Viszont lényeg a lényeg: senkiért nem hagynám el a fiamat, mégha nem is a szó szoros értelmében beszélünk a helyzetről. Illetve... Nincs gyermekem, de, ha ilyen helyzetben lettünk volna annak idején (szerencsére együtt a család), még akkor is, ha én kértem volna, had' maradjak, biztosan nagyon rosszul esett volna, ha édesanyám szó nélkül beleegyezik a dologba, és megy a szíve új választottja után. Mert mindenki azt beszéli, a nő legfőbb szerelme a gyermeke... Bennem tuti egy világ omlott volna össze, ha így történt volna. Gondold át...

22/L

2010. nov. 29. 22:20
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A fiam nagyon szeretem, minden rendben van köztünk, és a páromat is szereti. Egyedül a megszokott környezet és a barátok miatt szeretne maradni. A barátom nem tud hozzánk költözni mivel a szülőknél lakunk. Szó sincs arról, hogy egy pasi miatt hagynám el a fiam, de úgy érzem, van jogom a boldogsághoz. A fiam nemsoká kirepül, és én egy év múlva magam maradok. Nagyon nehéz mind a két véglet. Senkit nem akarok elveszíteni, imádom őket.És lelkiismeretfurdalásom is van ezmiatt, rossznak tartom magam, ha mégis itt maradna a fiam, de nem veszíteném el, mert nagyon szeretem, miatta éltem eddig. Nagyon nehéz.
2010. dec. 1. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!