Mit csináljak, amikor kívülállók akarják nevelni a gyereket?
Ha csak beleszólogatnak, vagy ha nincs jelentősége mert ritkán találkozunk le tudnám nyelni a büszkeségemet. De mi a helyzet akkor, ha olyan avatkozik be (pl nagyszülők, keresztszülők), akikkel egyébként jó viszonyt ápolunk, és még azt se mondhatom hogy semmi közük hozzá. Főleg olyan helyzetekre gondolok, amikor úgy érzem, hogy rosszat tesz a gyereknek. (Pl ha sokat b@sztatják feleslegesen akkor agresszív lesz)
Sokat gondolkodtunk ezen a párommal, de szerintünk ha megpróbálnánk megbeszélni velük csak rontana a helyzeten, mert nyakas, büszke emberekről van szó, akik mindig tudják a tutit. Azt viszont nem akarjuk, hogy megromoljon a kapcsolat.
Szóval nem egyszerű a kérdés. Van vkinek okos ötlete, hasonló tapasztalata?
Ha olyan jó a viszony, akkor ezen nem fognak megsértődni, ha pedig mégis, legyen az ő bajuk.
Én (most vagyok 23 hetes terhes) már most tisztáztam az anyósommal, hogy ez a kisbaba a mi gyerekünk lesz és nem az övék. Ők a nagyszülei. Lehet szeretni, imádni, kényeztetni az unokát, de azt egyikünk sem fogja tűrni, hogy a mi nevelési elveinkkel, gyakorlatunkkal szemben állva cselekedjenek. A szülő dolga a nevelés, nem a rokonoké.
Amikor a terhességgel kapcsolatban is meg akarja mondani a tutit (ahogy te fogalmaztál), mindig azt a választ adom, hogy higgye el, tudom mi jó a magzatomnak. Van kiváló orvosom stb., ha tanács kell, tőle kérek, ne legyen a mama kuruzsló. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!