Anyósom egy tündibündi shi-tzu keverék kutyát. Tényleg aranyos meg minden, de a fia súlyos asztmás és allergiás a kutyára. Én meg aki velük lakom, szintén allergiás a kutyaszőrre, terjed az ekcémám tőle. Mivel beszélhetnénk rá a lépésre?
Hiába minden, nem hajlandó megválni a kutyától. Ez még érthető, de semmi mást sem tesz az ügyben. Ma megsértődött, mert kiutasítottuk a szobánkból a kutyát. A párom napok óta fuldoklik, és meghalt a vadiúj hepafilteres porszívóm a kutyaszőrtől... A frissen mosott ruháink is folyton szőrösek, csoda hogy még élünk :/
Igazából nem is az kéne hogy kidobja a kutyát, Isten ments... szereti mindenki. De el lehetne zárni a ház egy bizonyos részébe... vagy legalább a ruháktól, és tőlünk távol tartani. De nem lehet beszélni vele, egyszerűen fontosabb neki a kutya, mint a saját fia egészsége... mert én még elviselek egy kis viszketést, de nem bírom már nézni ahogy fuldoklik mellettem a párom :( Mivel lehetne hatni rá? Vagy mit lehetne kezdeni a kutyával?? Lassan már a szőrtelenítésnél tartok :D
És te amúgy büszke is vagy rá hogy van két idegbeteg németjuhászod aki szétszedné a fajtársait? Király...
Nekem 3 kutyám, 1 macskám van és csak egy sz*r porszivóm mégsincs semmi baja.
Az pedig hogy a kutya szobakutya nem más mint az igazság. Nem sajnálat meg hiszti hogy a kutya kint megfagyna...
Ha pedig a kutya rendszeresen lenne ápolva és megfelelő táplálékot enne akkor a szőre hullásának 90%át meg lehetne akadályozni.
A szobátokba meg eddig sem voltatok kötelesek beengedni. Mégis miért kellett volna? Te bajod ha eddig beengedted.
Na, akkor értékeljük át a helyzetet az utolsó 1-2 f@szkalap válaszoló miatt...
Nem azért nem költöztünk még albérletbe, mert ne tehetnénk meg, hanem azért, mert anyósomnak van vagy 5féle adóssága, letiltják szinte az egész fizetését. Teljes mértékben eltartjuk, minden házimunkát megcsinálunk helyette... nem az a szívesség hogy itt lehetünk, hanem hogy itt vagyunk!
A páromnak pedig nem kifejezetten az asztmájával van baj, hanem hogy jópár keresztes allergiás a szőrre. És ezt a kedves anyja is tudta, mikor idehozta a kutyát.
A porszívó meg nem ment tönkre, csak a filter. Az első takarítás után úgy eltömődött, hogy nem lehetett kitakarítani. Egyébként meg 30k-s Zanussi porszívó, szart nem vagyok hajlandó venni. Naponta 2szer porszívózok.
De különben köszi a kommenteket, a szobánkat legalább sikerült szőrteleníteni, a kutya kizárva innen, legalább éjszaka nem fullad meg a párom.
Hát tőled nagyobb f@szkalap nem kell.Amúgy biztosan pisztolyt is fognak a fejedhez, hogy eltartsd az anyósod.
Gyökér.
Emberek!
Milyen alpári, lenéző módon beszélünk embertársunkkal?
Az olyanok miatt tart ott az országunk amilyenek ti vagytok!!!
Kedves kérdező!
Neked azt tudom javasolni, hogy vegyél ilyen szőrtelenítő hengert( lehet van nem tudom nem írtad ) de nekünk rengeteget használ, és a porszívózást naponta 2szer sajnos meg kell tartanod.
A fiának kéne leülni beszélni a mamával, tudom, hogy te-ti nem az utcára vagy máshova akarjátok adni a kutyát, hanem egyszerűen csak "levegőt kapni tőle".
A két kinti kutya kan vagy szuka?
És a benti?
Mert az kutyák ivara sokat számít a barátkozás szempontjából.
Nem hiszem, hogy baj lenne őket egyedül hagyni.
Próbáljátok ki és az ajtóból/ablakból figyelitek úgy sem lesz baj.
Amit még tudok ajánlani az a kutyakozmetikus.
Csodákra képesek,de tényleg.
Sok erőt és kitartást kívánok, és persze "levegőt" :)
Ja és amit lehagytam, akár mennyire is állatbarát-állatszerető vagyok, egy kutya azért kutya ne ő irányítsa az életemet, a családom életét!
Ezt kéne valahogy tudatosítani a kedves mamában.
Remélem megoldódnak a gondjaid!
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!