Örülnél ha a vasárnap megint munkaszüneti nap lenne?
Szerintem jó lenne, ha kevesebb helyen kéne. (persze csak akkor, ha ezzel nem lenne kevesebb munkahely.
Mert pl. most kell a boltba, de nem csak ott, hanem a gyárakban is, ami tényleg csak a gyár érdeke.
Barátom gyárba dolgozik, sokszor hétvégén is. ( Hivatalosan ilyenkor havi 1 vasárnap szabadnapnak kell lennie. Ez így van rendőrnél stb. is)
Ezzel még nincs is nagy baj.
Csakhogy én nemsoká egy boltba fogok dolgozni, ahol szintén kell hétvégén is.
Így viszont nem tudom, havi egyszer lesz e olyan nap, amikor együtt a család.
Szóval a jó igazából szerintem az lenne, ha minden családban csak egy ember dolgozna vasárnap is.
Mi pl messzebb vagyunk a szüleimtől. Ha így fogunk dolgozni, lesz olyan hétvége, amikor nem lesz ki vigyázzon a gyerekre.
Ez így túlzás ha valaki vasárnap a családal akkar kirándulni megszervezi de ha nem, nem megy vásárolni ennyi. Ezért ne veszitse el sok ember az emeltbéres melóját.
Arról nem is beszélve hogy régen nem volt elvárás a cégektől a hétvégi meló, nem volt annyi maszekos akik akik egész héten dolgoznak az idők válltoznak.
akik a boltban kiszolgálják a vasárnap délben fizető vevőket
Ők emelt fizut kapnak, nem a vasárnapi nyitva tartásal van a baj hanem ha az ilyekor járó plusz pénzt nem fizetik ki. Hidd el a vasárnap dologzó eladó nagyon is örül a plusz pénznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!