Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örülnél ha a vasárnap megint...

Örülnél ha a vasárnap megint munkaszüneti nap lenne?

Figyelt kérdés
Emlékszem mikor pici voltam minden vasárnap együtt volt a család és jórészt szombaton is. Nem nyavajogtak anyumék,hogy nincs nyitva a bolt stb. Annyira hiányzik ez és annyira bánom ,hogy már nem lesz ilyen . Pedig szerintem így összetartóbbak lennének a családok
2010. nov. 22. 15:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem jó lenne, ha kevesebb helyen kéne. (persze csak akkor, ha ezzel nem lenne kevesebb munkahely.

Mert pl. most kell a boltba, de nem csak ott, hanem a gyárakban is, ami tényleg csak a gyár érdeke.

Barátom gyárba dolgozik, sokszor hétvégén is. ( Hivatalosan ilyenkor havi 1 vasárnap szabadnapnak kell lennie. Ez így van rendőrnél stb. is)

Ezzel még nincs is nagy baj.

Csakhogy én nemsoká egy boltba fogok dolgozni, ahol szintén kell hétvégén is.

Így viszont nem tudom, havi egyszer lesz e olyan nap, amikor együtt a család.

Szóval a jó igazából szerintem az lenne, ha minden családban csak egy ember dolgozna vasárnap is.

Mi pl messzebb vagyunk a szüleimtől. Ha így fogunk dolgozni, lesz olyan hétvége, amikor nem lesz ki vigyázzon a gyerekre.

2010. nov. 22. 16:02
 22/29 anonim ***** válasza:
32%
Én örülnék. Havonta kettő, néha három vasárnap dolgozok egy hipermarketben teljes nyitva tartásban. (11 órát)
2010. nov. 22. 16:50
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem örülnék neki.A párom szombaton is melózik és csak vasárnapra tudjuk rakni a nagy bevásárlást én hiába vagyok itthon a kislánnyal lemegyünk mi boltba de a nagy áruházak amik mindig nyitva vannak kint vannak a város szélén...nagyon sokat kéne gyalogolnunk...
2010. nov. 22. 17:28
 24/29 anonim ***** válasza:
98%
Nem örülnék. Ennyi erővel, régen szombaton mindenki dolgozott. Akkor hozzuk vissza azt is?
2010. nov. 22. 18:29
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez így túlzás ha valaki vasárnap a családal akkar kirándulni megszervezi de ha nem, nem megy vásárolni ennyi. Ezért ne veszitse el sok ember az emeltbéres melóját.

Arról nem is beszélve hogy régen nem volt elvárás a cégektől a hétvégi meló, nem volt annyi maszekos akik akik egész héten dolgoznak az idők válltoznak.

2010. nov. 22. 20:57
 26/29 A kérdező kommentje:
persze aki irodába ül annak könnyű mondani. Viszont akik a boltban kiszolgálják a vasárnap délben fizető vevőket ,ők is emberek. Nekik is van családjuk , van gyerekük! Stb.Nem tudom Pesten,mi mikor hogy volt szokás. De nálunk vidéken jó volt. Amik nyitva voltak egyedül a kocsmák és egy éjjel nappali bolt.
2010. nov. 22. 21:45
 27/29 anonim ***** válasza:
84%
Hát akkor mondj fel,és akkor nem kő vasárnap melózni,amúgy meg aki a családdal akar lenni megoldja a munka is csak kifogás a menekülésre a "boldog" csald elől...
2010. nov. 22. 22:05
 28/29 anonim ***** válasza:
76%

akik a boltban kiszolgálják a vasárnap délben fizető vevőket

Ők emelt fizut kapnak, nem a vasárnapi nyitva tartásal van a baj hanem ha az ilyekor járó plusz pénzt nem fizetik ki. Hidd el a vasárnap dologzó eladó nagyon is örül a plusz pénznek.

2010. nov. 22. 22:12
 29/29 anonim ***** válasza:
82%
Nem örülnék neki, mert az is pénz. Igaz, hogy én diákmunkázok, és csak a legminimálabb fizut kapjuk, de mégis a pénz az pénz. Itt nincs plusz pótlék, de még éjszakai se, mégse sajnálom, hogy be kell mennem hétvégén 12órázni éjszaka. 19
2010. nov. 22. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!