Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örülnél ha a vasárnap megint...

Örülnél ha a vasárnap megint munkaszüneti nap lenne?

Figyelt kérdés
Emlékszem mikor pici voltam minden vasárnap együtt volt a család és jórészt szombaton is. Nem nyavajogtak anyumék,hogy nincs nyitva a bolt stb. Annyira hiányzik ez és annyira bánom ,hogy már nem lesz ilyen . Pedig szerintem így összetartóbbak lennének a családok
2010. nov. 22. 15:26
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
88%
Nem igazán. Hétfőtől péntekig dolgozok fixen 8-tól 5-ig, a bevásárlást leginkább csak hétvégére tudom hagyni. Ha vasárnap munkaszüneti nap lenne, akkor szombaton kétszer annyian lennének a boltban, én meg szeretek nyugodtan vásárolni, és nem szeretem ha fellöknek, általában ilyen helyekre is megyek. A szokások sokat változtak, az egyik családtagom pl teljesen változó, hogy hogy dolgozik, beosztástól függ, de a törvénynek köszönhetően is, minden hétvégén 1 napot együtt töltünk, legyen az szombat vagy vasárnap, tehát ebből a szempontból sem lenne semmilyen plusz pozitívum a fix vasárnapi szünnapban.
2010. nov. 22. 15:39
 12/29 anonim ***** válasza:
90%

Add el az autót, csak egy tévétek legyen, hétfőn vetítsetek diát, olvassatok, kártyázzatok, öltözzetek egyszerűbben, ne járjatok bevásárlóközpontba...

Senki sincs abban meggátolva, hogy a régi rendszer szerint éljen.

2010. nov. 22. 15:40
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem örülnék,jelenleg külföldön vagyok egy darabig és itt minden vasárnap munkaszüneti nap és pl. minden bolt be van zárva.Nagyon nem szeretem.
2010. nov. 22. 15:41
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem örülnék. Nehogy már ettől függjön, hogy sosincs együtt a család...
2010. nov. 22. 15:44
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem halnék bele, abba se nem volna hétfőn adás, sőt ha egyátalán nem volna tévé se érdekelne. Viszont sok ember, bolti eladó rá van szorulva arra, hogy dolgozzon szombat vasárnap mert elesne a túlóra pótléktól. Pl ilyen a bnőm is. Az a plussz 10 E ft kell neki iskolai menzapénzre. Én inkább azt pártolnám, hogy aki nagyon rá van szorulva, az dolgozzon, de aki a családjával akar lenni, azt ne lehessen kényszeríteni és kirúgással fenyegetni.
2010. nov. 22. 15:44
 16/29 anonim ***** válasza:
87%
Van aki önként jelentkezzett minden szombatra,hoyg ne kelljen a párjával lenni addig se,ismerek ilyet...Mondjuk az már csak vegetálás a szar felett.
2010. nov. 22. 15:48
 17/29 anonim ***** válasza:
90%

*Én inkább azt pártolnám, hogy aki nagyon rá van szorulva, az dolgozzon, de aki a családjával akar lenni, azt ne lehessen kényszeríteni és kirúgással fenyegetni.

Azért azt se felejtsük el, hogy hétvégéért dupla pénz jár, és a pihenőidőt ki kell adni máskor. Ahol ezt nem teszik, ott jogszabályt sértenek, vagyis a munkáltatóval van a baj, nem a rendszerrel.

2010. nov. 22. 15:50
 18/29 anonim ***** válasza:
80%

te választottad ha eladó/tűzoltó/orvos/pultos vagy bármi olyan munkás vagy akinek nincs fix szünnap...

mindenki eldöntheti mit akar tanulni és dolgozni...

ha nem tetszik,akkor tanulj többet,h ülhess irodába hétköznap,hétvége meg legyen mindig szabad

vagy menj el gyárba sorra ,ott se dolgoznak mindenhol hétvégén

2010. nov. 22. 15:53
 19/29 A kérdező kommentje:
sajnálom ,hogy feltettem ezt a kérdést. Néha már bántó ,ahogy rám förmed egy két válaszoló. Pedig nem volt vmi nagy polgár pukkasztó kérdés :( :( ne is írjatok már
2010. nov. 22. 15:58
 20/29 anonim ***** válasza:
94%
A család ettől nem lenne összetartóbb azt a családnak akarni kell aki nemk akarja annak lenne kifogása,hogy most elkell menni ide oda,hogy ne kelljen a családdal lenni,aki hétfőn beleszarik az munkaszünetinapon is beleszarik.
2010. nov. 22. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!