Ha vegzos gimis vagyok, - (tegyuk fel) tegnap betolottem a 18-at-, el 'tudok' koltozni barhova, barkihez otthonrol (vegleg)? 18 eves korig kotelezo az iskola, vagy 4. evvegeig? Amig nem fejezem be, addig nem mehetek el otthonrol? Mit mond a jog?
emberek, nem ez volt a kérdés
ez legyen már az ő dolga!
Igen, koszonom. Barmi lehet az ok. De az is lehet, h ez csak egy kerdes.
Kovetkezo kerdesem: Ha sikeresen nem lakok mar a szuleimmel, kinek kell, kik fognak eljarni szuloi ertekezletre? Az iskola tehat ellenem barmit erettsegiig?
Hát én lehet hülye kérdéssel válaszolok: egy gimnazista miért lenne tanköteles? Szerintem a 18 év az általános iskola 8 osztályára vonatkozik, és a törvény nem kötelezi az embert arra, hogy utána továbbtanuljon..
Szóval szerintem a 8. osztály elvégzése után már nem vagy tanköteles, de még kiskorú vagy. Ha mindenképpen el akarsz menni otthonról, próbálj talán kollégiumba bekerülni.. én legalábbis azt tenném.
menj, de kérlek ne legyél olyan hülye, hogy kibuksz a suliból, és ott állsz majd minden végzettség nélkül!
tényleg tökmind1, h ki tart el, hova mész, de az érettségit csináld meg, mert anélkül szóba sem állnak veled a melóhelyeken!
megígéred?
18 éves korod után magadat képviseled. Szülőin ugyanúgy, mint hivatalokban. Nem kell "aláíratnod az ellenőrzőt" meg ilyenek.. Büntethető vagy, és senki mást nem terhel a felelősség azért, amit csinálsz.
Előző voltam.
Sajnos, nem sajnos, jo par eve ma mar 16rol 18ra tettek a mercet. Ezt en is tudom. Tehat, ma mar nem eleg a 8. alt! Csak kb 8 eve volt az!
(tettem fel elott megegy kerdest, koszonom!)
Terror haza van. Es persze, amiota van eszem, vannak gondolataim tobb eve, h mit tudnek tenni 18 evesen. Ez a jogi kerdes kivesezese jol jott. Meg a tanaraimat megkerdezem termeszetesen.
Sajnos 16 eves kortol az un.: Szuloi haz elhagyasa, gyamhatosagi maszlag semmire sem jo. Kb.: a szulonek kell :) alairnia, hogy kihezz kolothessen akkor. Ez vicc. Hisz, ha terrorizal, ilyet szandekosan nem ir ala.
Nincs tobb hozzafuzni valom ehhez. Koccinhatunk, h lett MO-nak egy friss 18 evese, aki meg csak korban erett! Es nem bantotta onmagat. (Y) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!