Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha vegzos gimis vagyok, -...

Huron kérdése:

Ha vegzos gimis vagyok, - (tegyuk fel) tegnap betolottem a 18-at-, el 'tudok' koltozni barhova, barkihez otthonrol (vegleg)? 18 eves korig kotelezo az iskola, vagy 4. evvegeig? Amig nem fejezem be, addig nem mehetek el otthonrol? Mit mond a jog?

Figyelt kérdés
(Jogi kerdes inkabb, mintsem az, h miert tenne ilyet barki is!)
2010. nov. 18. 16:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
47%
Engem is érdekel hogy képzeled a saját megélhetést ha eltart a pasid vagy csajod az nem megélhetés és sokáig nem is viselik el hogy csak egy eltarot kerestél mert menekülsz a szüleidtől.
2010. nov. 18. 16:16
 12/22 anonim ***** válasza:
63%

emberek, nem ez volt a kérdés

ez legyen már az ő dolga!

2010. nov. 18. 16:18
 13/22 A kérdező kommentje:

Igen, koszonom. Barmi lehet az ok. De az is lehet, h ez csak egy kerdes.

Kovetkezo kerdesem: Ha sikeresen nem lakok mar a szuleimmel, kinek kell, kik fognak eljarni szuloi ertekezletre? Az iskola tehat ellenem barmit erettsegiig?

2010. nov. 18. 16:22
 14/22 anonim ***** válasza:
19%

Hát én lehet hülye kérdéssel válaszolok: egy gimnazista miért lenne tanköteles? Szerintem a 18 év az általános iskola 8 osztályára vonatkozik, és a törvény nem kötelezi az embert arra, hogy utána továbbtanuljon..

Szóval szerintem a 8. osztály elvégzése után már nem vagy tanköteles, de még kiskorú vagy. Ha mindenképpen el akarsz menni otthonról, próbálj talán kollégiumba bekerülni.. én legalábbis azt tenném.

2010. nov. 18. 16:22
 15/22 anonim ***** válasza:

menj, de kérlek ne legyél olyan hülye, hogy kibuksz a suliból, és ott állsz majd minden végzettség nélkül!

tényleg tökmind1, h ki tart el, hova mész, de az érettségit csináld meg, mert anélkül szóba sem állnak veled a melóhelyeken!

megígéred?

2010. nov. 18. 16:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

18 éves korod után magadat képviseled. Szülőin ugyanúgy, mint hivatalokban. Nem kell "aláíratnod az ellenőrzőt" meg ilyenek.. Büntethető vagy, és senki mást nem terhel a felelősség azért, amit csinálsz.

Előző voltam.

17/22 A kérdező kommentje:

Sajnos, nem sajnos, jo par eve ma mar 16rol 18ra tettek a mercet. Ezt en is tudom. Tehat, ma mar nem eleg a 8. alt! Csak kb 8 eve volt az!

(tettem fel elott megegy kerdest, koszonom!)

18/22 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2010. nov. 18. 16:25
 19/22 anonim ***** válasza:
és miért akarsz elköltözni ?
2010. nov. 18. 16:26
 20/22 A kérdező kommentje:

Terror haza van. Es persze, amiota van eszem, vannak gondolataim tobb eve, h mit tudnek tenni 18 evesen. Ez a jogi kerdes kivesezese jol jott. Meg a tanaraimat megkerdezem termeszetesen.

Sajnos 16 eves kortol az un.: Szuloi haz elhagyasa, gyamhatosagi maszlag semmire sem jo. Kb.: a szulonek kell :) alairnia, hogy kihezz kolothessen akkor. Ez vicc. Hisz, ha terrorizal, ilyet szandekosan nem ir ala.

Nincs tobb hozzafuzni valom ehhez. Koccinhatunk, h lett MO-nak egy friss 18 evese, aki meg csak korban erett! Es nem bantotta onmagat. (Y) :)

2010. nov. 18. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!