Mennyire általános, hogy a tanár-tanárral, az orvos-orvossal, az ügyvéd-szintén ügyvéddel jön össze?
Látom megoszlanak a vélemények,mindig is érdekelt ez a téma,főleg az orvos-orvos rész
köszönöm a válaszokat

Ez attól függ, ki milyen környezetben találja meg a társát, bár az orvos/ügyvéd házaspár azért tipikusabb, mert jellemző módon ők sokszor eléggé zárt közösséget alkotnak. Én nyelvszakos tanár vagyok, bölcsészkaron végeztem és a párom is csak azért épp humán értelmiségi szintén, mert így hozta a véletlen.:) (Nem egy egyetemen végeztünk).
24 N

Szerintem igaz, hisz olyan környezetben van, értelemszerűen a saját szakmáján belül találkozik a legtöbb emberrel, ha ugyanaz a végzettségük akkor pedig az érdeklődési körük is megegyezik.
Na meg valóban ha orvosokat nézünk akkor jobban megértik, hogy milyen az, hogy nincs hétvége, nincs ünnep stb.

Szerintem annyira azért nem általános. Persze, ugyanazok az ismerősök, munkahely, suli, stb... de szerintem abból azért több van, mikor pároknak más a munkahelyük.
Én pl kapásból 4 (!) mérnök-tanár párat tudok mondani a városból (22ezer lakosságú város) és mind a 4 esetben a nő tanár, éy a férfi a mérnök. (szüleim, barát(nőm) szülei, alsós tanító nénim, biológia tanárnőm és apum munkatársa-apámnak mind a 3férfi munkatársa volt/vagy az)
Míg a sulimban csak 2 tanár-tanár pár van (ahol anyu tanít, ott meg tudtommal egy se).
Úgyhogy én annyira általánosnak nem mondanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!