Ki keres többet? Egy orvos vagy egy ügyvéd?
Az orvosok diplomával 100 ezer netto körül keresnek, ha szakvizsgájuk van kb. 140 ezer lehet a fizetésük.
Kórház tartja el őket, biztos a jövedelmük.
Magánkórházban, ami úgy tudom, hogy egy van az országban, netto 300 körül keresnek.
Az ügyvéd pedig saját magát tartja el, ha van ügye.
Általában minimálbérre vannak bejelentve, aminek a járulékait is maguk termelik ki.
Havi 45 ezer ft a kötelező biztosítás rájuk, és ehhez jön még az iroda fenntartása is, rezsi és stb.
A két foglalkozás közötti párhuzam vicces. Az orvos hivatásához empátia kell, ezt is oktatják nekik. Az ügyvéd hivatásához jogszabály ismerete kell, és sok ismerős, minél kevesebb empátiával.Megjegyzem a jogászokból az empátiát agymosás útján már az egyetem alatt kiölik.
Köszi a válaszokat. Én ügyvéd szeretnék lenni [orvos is felemrült régen, de hát nem nagyon bírom a vért...az emberekben "turkálni"...grr, nem az én világom.] Nem Magyarországon tervezném a karrierem, de hát majd kiderül...
Amúgy most gimibe járok...Jól előregondolkodom, mi?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!