Hogyan győzhetném meg édesapámat, hogy fogadja el tőlem a pénzt, és ne vállaljon plusz munkát?
Torodj bele, edesapad olyan szemelyiseg h addig erzi hasznosnak magat, amig van kiert dolgozni...ha ugy erezne h nem O az eltarto, akkor nem erezne magat teljes erteku embernek...
Egyebkent a jo szulo sztem pont ilyen es nem az aki varja a sultgalambot...
Ez nagyon rendes dolog tőled. Apukád azért nem akarja elfogadni tőled a pénzt mert a legjobbat akarja neked és ez becsülendő. Ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el.
Nyilván már az idősebb korosztályba tartozik az édesapád, tehát nem fogod tudni megváltoztatni a véleményét ha fejen is állsz. Esetleg azt a kompromisszumot köthetnéd vele, hogy inkább csak a felét adja oda neked a pénzből amit szokott neked adni, arra nagyobb az esély, hogy elfogadja. És igen akkor gyűjtögess a jövődre, és ha már elvégezted az egyetemet és dolgozol akkor is fogod tudni őket támogatni, jobban is mint most, és ha már nagyon idősek lesznek akkor meg főleg. És azt már nem fogják visszautasítani. Nagyon rendes szüleid vannak, és te is nagyon rendes vagy!
Sok sikert kívánok neked az életben! :)
Nekem hasonló helyzetben (már égett a pofám, hogy mi mindent finanszíroznak nekem) azt mondták a szüleim, hogy ezt majd a saját gyerekemnek háláljam meg, aztán ő is a sajátjának fogja, stb...
Valahol igazuk van. Én meg tudom, hogy ha öregek és betegek lesznek, akkor az én költségem és felelősségem lesz, hogy segítsek nekik, fizessem az orvosokat, esetleg háziápolókat (hiába lennék ott, egy infúziót nem mernék és nem is szeretnék bekötni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!