Mire kell figyelni korai összeköltözésnél? Mik a tapasztalatok?
Még csak 3 hónapja vagyunk együtt a párommal, de úgy alakult, hogy sorozatos balszerencséje van, mióta összejöttünk, én ezt kicsit magamra veszem kicsit, de ő csak nevet rajtam.
A lényeg, hogy elvesztette a munkáját, és az albérletből is el kell jönnie, ahol 3 éve lakik. Én édesanyámmal élek egy 2 szobás panelban, tehát elférünk bőven, de természetesen csak addig költözik oda, amíg talál tartós munkát, és tudunk saját albérletet fizetni. Sajnos az én fizetésem egyedül nem elég albérletre, 70 ezer ft.
Mit tegyünk, hogy az összeköltözéstől ne romoljon meg a kapcsolatunk, mire figyeljünk? Én is úgy gondolkodom, hogy hosszabb idő után egészséges összeköltözni, de hát ez valamennyire kényszerhelyzet... Nem lógaszkodunk egymáson, mindkettőnknek vannak külön programjai, szóval ezzel nincs baj.
Még soha nem költöztem össze senkivel, nekem kicsit rózsaszín ködös a látomásom erről, de gondolom vannak árnyoldalai ennek is, csak nem igazán tudom még elképzelni.
Azért csak annyira kényszerhelyzet a dolog, hogy én nem szeretném, ha visszamenne apukájához lakni, mert akkor alig tudnánk találkozni... :(
Nem a pénzét szeretem, hanem őt magát. Persze ahhoz, hogy együtt lehessünk rendes körülmények között kell, némi pénz is, de minek várjam meg, míg talál munkát? Ezt a választ nem igazán értem... Nem sóher alak, annyira más ismerem, és nyomorultul érzi magát, ha nincs pénze, kölcsönkérni sem kért kölcsön eddig egy fityinget sem, pedig teljesen üres a zsebe, időnként úgy csempészek bele a zsebébe vmi kis lóvét, és utána le vagyok teremtve. Szal nagyon rosszul érzi magát, és aki keres, és akar az manapság is talál munkát. Én így gondolom.
Anyukám nehezen viseli, de megegyeztünk, hogy ez átmeneti állapot, magunktól is érezzük, hogy nem egy jó dolog a szülőnél lakni. Anyukámnak a párommal semmi baja, inkább csak ilyen házias dolgokkal kapcsolatban vannak fenntartásai, pont ilyen fogkrém nyomás szintű dolgokban. De szerintem, ha rendet tartunk magunk körül, akkor nem lesz baja, csak még bizonytalan benne, hogy esetleg nem szakad e rá a mi rendetlenségünk is, mint házi munka. De ez nem lesz így.
Ez a kapcsolat fejlődési íve dolog, no ez jutott eszembe nekem is, mint árnyoldal... De ez majd kiderül.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!