Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak az anyóssal? Help!

Mit csináljak az anyóssal? Help!

Figyelt kérdés
Nem vagyunk jóba.Ma a kislányom és a férjem elmentek hozzájuk.Teletömte a kislány (3 éves)fejét mindennel.Úgy jött haza hogy azt mondta utál a mama téged stb,stb.Nem kellene egy 3 évesnek ilyet mondania.A férjem állítólag nem hallotta,mert nem csak az anyjával beszélgetett.Én soha nem mondtam a kislánynak róla semmi rosszat pedig én is tehettem volna.Most már ezentúl nem engedem el a kislányt.Mit tegyek?Ötlet?
2010. nov. 13. 18:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

18:18, te akkor egy mártír vagy? Ha valaki bánt téged, és rosszra neveli a gyerekedet, akkor semmit sem teszel? Hát ez elég szomorú!

Értelmes józanul gondolkodó ember nem úgy viselkedik, ahogy te leírod, hanem átgondolja a dolgokat, utánajár, és úgy dönt, ahogy az adott helyzet megkívánja!

2010. nov. 13. 18:32
 12/20 A kérdező kommentje:
Beszéltem a férjemmel természetesen ő nem hallotta.Dehát hogyis gondoljátok hogy pont a fia elött mond neki ilyeneket.Arra mindig is figyelt hogy úgy áskálódjon hogy ne hallja senki.
2010. nov. 13. 18:38
 13/20 anonim ***** válasza:
58%
Ez egy tipikus szemét anyós lehet. Attól függetlenül beszélj vele, vond kérdőre, hogy mondott-e ilyet a kislányodnak, mondjuk tutira tagadni fogja, ha meg mégsem, akkor kérd meg, hogy ilyet többé ne csináljon. Nem tudom, mennyire lesz hatásos mondjuk, de szó nélkül én biztos nem hagynám..
2010. nov. 13. 18:43
 14/20 anonim ***** válasza:
82%
szerintem ez az egész az anyóst minősíti.
2010. nov. 13. 18:44
 15/20 anonim ***** válasza:
27%
Nem tudom elképzelni, hogy egy három éves gyerek, amint hazaér, rögtön "visszamondja", mit mondott a mama. Ez nem életszerű. A háromévesekből alkalomadtán szokott az ilyesmi kikívánkozni, szinte mellesleg, hiszen ők nem érzik/érezhetik (szerencsére) ezeknek a szavaknak a jelentőségét.
2010. nov. 13. 19:08
 16/20 anonim ***** válasza:
78%

Dehogynem érzik, emlékszem, amikor én voltam akkora, mennyi lelki bántódás ért, éreztem a szavakban rejlő gúnyt, bántást, ha nem is tudtam, hogy mi az és miért.

És igenis elmondtam azonnal, amint bekerültem a védelmet nyújtó személy közelébe, akár egy kedves óvónő, vagy a szüleim, hisz fájt és zavart.

2010. nov. 13. 19:53
 17/20 anonim ***** válasza:
60%
Akit megzavar az óvónő kifejezés: voltam icike-picike csoportos, az a kiscsoportosok alatt volt.
2010. nov. 13. 19:54
 18/20 anonim ***** válasza:
90%

Olyan rossz ilyet hallani. Sose volt, ínyemre, hogy a szülői tekintélyt ilyen áskálódó, gonosz megjegyzésekkel teszik tönkre. Igenis vannak az emberek, rokonok közt gondok, lehet szeretni, nem szeretni de az NEM gyerekre tartozik, s ennél még gusztustalanabb, ha még választásra is kényszeríti valaki őket.

Egyszerűen beszéld meg a férjeddel, ő mennyire ad hitelt a gyerek szavának s volt-e hasonló negatív élmény, s utánna együttes erővel keressétek fel anyóst, nem kell letámadni, egyszerűen megmondani neki, hogy ha unokázik akkor az a törődésről szóljon s ilyet mégegyszer nemvagytok hajlandók eltűrni. Ezt vagy tudomásul veszi, vagy nemmarad kettesben a gyerekkel.

2010. nov. 13. 21:19
 19/20 anonim ***** válasza:
35%
Szinte biztos, hogy a dolog nem így történt. Te magad alakítod, változtatgatod, kényed szerint. Gondold egyszer teljesen végig. Ahogy leírtad, úgy kisgyerek nem beszél. Vagyis nem tud véleményt levonni, a nagyanyja által mondott szavakból. Inkább elmondja, ugy ahogy történt. Márpedig így nem mondhatta a nagyanyja. Te haragot akarsz. És az se ugy van, hogy te legközelebb nem engeded át a férjeddel a gyereket. És ha a férjed meg sem mondja, csak elmennek sétálni?
2010. nov. 14. 00:09
 20/20 anonim ***** válasza:
24%

látom, beindult a lepontozósdi azoknál, akik nem kezdték el szidni az anyósodat. Egyébként kizárt dolognak tartom, hogy az anyós az ott tartózkodás alatt végig a kislányt tömte volna azzal, hogy utál téged, persze teszi ezt úgy, hogy a férjed ebből semmit sem hallhatott.

Vállald a véleményedet, menj el hozzá, és mondd el neki ami a szívedet nyomja.

2010. nov. 14. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!