Most tudtam meg, hogy a dédnagymamám zsidó volt Meringer Eszter. Soha nem sejtettem, hogy részben zsidó vagyok, csak a külsőmet furcsáltam nem hasonlítottam a tesóimra rám ütött vissza genetika. Hogy tudhatok meg többet róla?
"Hogy tudhatok meg többet róla?"
Érdekes de időigényes dolog a családfakutatás.Szerintem elsősorban városi levéltárakban érdemes utánanézni a felmenőidnek.(ez sokkal biztosabb kutatásmód,mint a netes keresők)
De ha felkeresed a távoli rokonaidat akkor lehet még találsz is náluk pár régi fényképet vagy dokumentumot az őseidről.
"Soha nem sejtettem, hogy részben zsidó vagyok, csak a külsőmet furcsáltam nem hasonlítottam a tesóimra rám ütött vissza genetika"
A dédanya és dédunoka között 3 generáció van,ami elég nagy genetikai távolság ahhoz hogy vki külsőleg echte a dédannyára üssön(max legfeljebb 1-2 vonás erejéig).
A dús sötét haj pedig nem feltétlen zsidó vonás,van szőke hajú kékszemű zsidó is(pl:Fodor Gábor,Jerry Springer),van vöröshajú zsidó is(Woody Allen).Tehát bárkitől örökölhetted a hajszíned.
"A Meringer név amúgy tipikus zsidó név,?"
Nem héber név,valószínűleg német vagy jiddis.Lehet hogy az apja sváb volt és az anyja volt zsidó(aki ragaszkodhatott hogy a gyereke izraelita vallású legyen).
Innen is eredhet a németes csengésű név.
"Inkább büszkeség öntött el:)"
Sosem értettem hogy lehet vki büszke a származására.
A származás egy adottság,nem pedig teljesítmény vagy eredmény,amit az egyén ér el az életében,és lehet büszke rá.
Te nem részben vagy zsidó,te zsidó vagy ha anyud anyuja volt zsidó! :D
Szuper. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!