Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezelnétek ezt a...

Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet? Mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Kezdjük ott hogy idén sajnos nem sikerült a felvételim /két 92%-kos középszintűt írtam csak az a rohadt nyelvvizsga nem lett meg/.

Az érettségi után apám unszolására neki kezdtem egy 2 éves szakmának /10 tanítási napból 4 nap iskola, 6 nap gyakorlat azaz 8órás meló a gyakorlati helyen/. Ezt azonban 1 hónap után otthagytam mert nem nagyon tetszett, és időm se volt mellette tanulni és átmentem egy 1 éves OKJ-ra ami aláírom hogy semmit nem fog érni a munkaerőpiacon, de legalább lesz mellette időm tanulni és 2011-ben képes leszek ismét felvételizni.

Nah most apám ezt rohadt nehezen fogadta. Ő azt hiszi hogy, idézem: "nekem a "munka büdös" miért nem tanulok egy rendes szakmát, meg hogy én csak főiskolára akarok menni ilyen humbug szakra hogy bulizzak".

Én ezzel nem értek egy, nekem egyáltalán nem büdös a munka, diákmunkán is dolgoztam elég alja melót. Továbbtanulásban sincs igaza hiszen az a célom hogy bejussak BGF budapesti karára, egész pontosan pénzügy-számvitel szakra. Szerintem ez egyáltalán nem büfészak.

Testvérem viszont az érettségi után /mivel nem vették fel/ egyből dolgozni kezdett így tehát ő 20 éves kora óta dolgozik már, természetesen ezt apám nagyra értékeli.

Én viszont emiatt roppant mód szorongani kezdtem hogy mi lesz ha idén sem sikerül a felvételi. Lassan már a tanulásra sem tudok koncentrálni mert mindennap ezt érzékelteti velem. Még egy 1 éves OKJ-ba tuti nem egyezne bele, viszont egy sima érettségivel meg sehol sem alkalmaznak.

Ti voltatok ehhez hasonló helyzetben? Tudtok valamilyen tanácsot adni hogy kezeljem a helyzetet?

Köszönöm annak aki elolvassa és válaszol!

Az esetleges helyesírási hibákért elnézést kérek.

19/F

2010. nov. 11. 19:47
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem voltam még ilyen helyzetben, de rettegtem tőle hogy így járok mint most Te!

Ne add fel semmiképp amit szeretnél, hidd el sikerülni fog! Tudod sablonos és többen is írták már de ez a Te életed és neked kell döntened nem pedig apukádnak!

Sok sikert!:) Biztos hogy sikerülni fog!

L/19

2010. nov. 11. 20:36
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod. Nem hagyom hogy ő irányítson csak nehezen tudom függetleníteni magam a dolgoktól.

De most jobban át gondolva a válaszokat. Ha idén se jönne össze a felvételi, akkor utána 1 évre mindenképp elmegyek dolgozni valamilyen gyárba. Legalább lesz egy kis saját kezdőtőkém a fősulis évekre.

2010. nov. 11. 20:41
 23/26 anonim ***** válasza:
Bizonyosan sikerülni fog a felvételid én szurkolok neked :9 Rá se hederíts apukádra, próbáld meg kizárni, majd ha bejutsz büszke lesz rád hidd el! Csak koncentrálj a tanulásra tudasd magaddal ha ezt elszúrod leírod magad apád előtt. Tanulj és minden rendben lesz!
2010. nov. 11. 22:52
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is választ!!:D
2010. nov. 11. 23:00
 25/26 anonim ***** válasza:
Apudnak igaza van, a munka büdös, életképtelen vagy ha akkarnál dolgoznál nem totál érdemtelen tanfolyamokra járnál. Szerinted kinek kell egy rendezvény szervező az ilyen meló csak annak jó akinek jó sok ismerőse van.
2010. nov. 14. 01:04
 26/26 anonim ***** válasza:

Én is 23 évesen kezdtem az egyetemet.

Érettségi után 2 év technikusi, 1 év itthonlét, 1 év okj-s képzés.

Szerencsére nekem megértőek voltak a szüleim és hagyták hadd csináljam azt amit gondolok.

2010. nov. 14. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!