20ezer ftből 5fős családomnak hogyan tudnék jó
ajándékokat venni karácsonyra? :S
11/21 A kérdező kommentje:
Próbáltam összehozni a családot, tavaly is... Ugyan így társassal, de csak a veszekedés volt belőle. Szóval csak valami kis apróságot akarok, odaadom és megyek is a páromékhoz. Amúgy apumnak kb sejtem mit lehetne, szóval igazából a tesók meg a pótmama a gond. Nővérem nagy sz.gépes kocka, ha ez segít:) szereti a star treket. Hugomat annyira sem ismerem, mint ti... :S kiismerhetetlen: szereti a volvo buszokat meg az opelokat, de ha volvo busz modellt vennék, az eleve 19ezer, meg nem is olyan szép... Opel emblémára gondoltam, meg valami csoki... De egy embléma mennyibe kerül? Gondolom az se párszáz ft...
12/21 A kérdező kommentje:
bátyám... Hát őróla tényleg nem tudom minek örülne... Mivel egyedül él kevés fizetésből, valami jó ruhának, dehát annyi pénzem sajnos nincs. meg nélküle nem is veszek ruhát, mert mi van ha nem tetszik?
Szia
Én nem szoktam ezen sokat gondolkodni, apukámnak bor,anyukámnak krémlikőr,öcsémnek (20 éves)szintén pia amit szilveszterkor el is fogyasztanak,bátyámnak...nah ez nehéz lesz mert piát nem vehetek neki és őt kb semmi se érdekli.
2010. nov. 10. 14:08
Az Alexandra könyvesboltokban még mindig tart a könyvvásár, a legdrágább, tízenezres könyveket 3-4 ezer forintért adják. Mi mesekönyveket vettünk 300,- és 450,- forintért, az eredeti áruk valahol ezer-ezerötszáz körül volt. Nézz körül, mindenféle témájú könyvek vannak, biztos vagyok benne, hogy találsz mindenkinek megfelelőt és még marad is pénzed egy jó ünnepi ebédre.
2010. nov. 10. 14:09
Figyelj csak, van egy ötletem. 5 db színházjegy? 20.000 Ft-ból kijön, abból nem lehet veszekedés, hisz elmentek valahova, együtt, tartalmas lesz, és emlékezetes.
2010. nov. 10. 14:11
Nézz be egy TKK könyvesboltba, ott nagyon olcsón lehet könyveket venni. Hátha találsz olyan könyvet, aminek szerinted örülnének. Pl. vannak különböző témájú összeesküvés elméletekről szóló könyvek, sakkról szóló könyvek, feng shui témakör, szépirodalmi művek...stb. Jó könyveket lehet ott kapni és a hagyományos könyvesboltokban látható árak töredékéért. De ha nincs a közeletekben ilyen könyvesbolt, menj be egy coop-ba, a filléres könyvek polcán is jó könyvek vannak. 500 Ft egy könyv, szerintem jó ár.
Ha nagyon tanácstalan leszel, még mindig ott a jól bevált tusfürdő, dezodor összeállítás. Én rendszeresen elsütöm olyanoknál, akiknek nincs semmilyen ötletem. De akár egy üveg pezsgő vagy bor is megfelelő. Egyik évben karácsonyi bort adtunk párom apukájának, szép parafára volt ráírva, hogy Kellemes Ünnepeket! Szerintem tetszett.
2010. nov. 10. 14:13
Igaz, 2007. karácsonyán íródott a cikk, de azóta sem nagyon szálltak el az árak. Itt 10.000-ből öttagú családnak kerestek ajándékokat.
[link]
Ha konkrét ötletet nem is ad, talán majd asszociálsz valamire - illetve reményt, hogy nem lehetetlen.
Amúgy ennyiből könyveket keresnék mindenkinek fejenként 4000-ből már ki lehet hozni egy jó könyvet - és ha mondjuk valahol törzsvásárló vagy (amit a legtöbb helyen már első vásárláskor hozzád vágnak), akkor rögtön kapsz 10% kedvezményt - így máris 22.000 a keret.
Vagy veszel 100 db sorsjegyet és mindenki kap 20-at. Hátha szerencséje lesz valakinek. Esetleg előtte aláírathatsz velük egy papírt, hogy amit nyernek, azt egyenlően szétosztják. Talán a kis közös nyerés (kockázat nélkül, hisz 20.000 Ft-ot lehet rajta bukni, azt is te buktad) összehozza a családot.
2010. nov. 10. 14:13
A párom Star Trek őrült. Megvettem már neki a mozik által tavaly játszott star trek filmet fémdobozban, most kapott tőlem egy star trek könyvet(igaz, ez drága volt, külföldről szerezte be a könyvesbolt), festettem neki üvegfestékkel egy képet, amin az összes star trek szereplő rajta van, meg nemrég egy olyat is, amin az enterprise van, csináltam neki egy fotomontázst a filmben gyakran használt egyik jelmondatával (live long and prosper), ezt úgy, hogy rengeteg képet talált a gugli erre a mondatra, csak összeválogattam egy A3-as papírra és fotósnál előhivattam 1200 ft-ért.
2010. nov. 10. 14:35
Vagy ha nem tudod végképp és hülyeséget sem akarsz, ami érthető, akkor a legegyszerűbb megoldás a vásárlási utalvány (akik együtt laknak, azoknak egy tízezres összeget mondjuk), a bátyádnak meg külön egy ötezrest, ezzel nem lőhetsz mellé, arra költik, amire akarják. Ha tavaly nem sikerült a "nagy összehozás", akkor sztem ne strapáld magad, legalább a Te ünneped ne legyen sz@r. Töltsd azzal az ünnepet, akivel jól érzed magad és aki megérdemli.
2010. nov. 10. 14:40
Ha van egy kis kézügyességed, akkor akár készíthetnél is valamit. Mondjuk mostohaanyukádnak, nővérednek, hugodnak varrhatnál táskát, vagy neszeszert. Apukádnak meg bátyádnak pedig egy válogatás cd, vagy akármi.
2010. nov. 10. 17:03
Kapcsolódó kérdések: