Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kezelitek, ha a tehetős...

Hogy kezelitek, ha a tehetős szüleitek nem segítettek/segítenek, bár megtehetnék?

Figyelt kérdés

Adott egy házaspár, érettségi ót dolgoznak, tanulnak, külföldön is dolgoztak, spórolósak. Már fiatal 30-asok, kisgyerekeik vannak, mindent, amijük van, önerőből értek el, de sok lemondással, kínlódással.

A cég, ahol a feleség dolgozott, megszünt a gyed alatt és most 2 gyerekkel már hónapok óta nem talál munkát 2 kicsivel az oldalán, így egy fizetésből él a család.

Az egyik fél szülei elég tehetősek, amit főleg a szerencsének köszönhetnek, de nem segítették a gyereküket sem az elindulásban, sem utána. Mert állítólag szívesen tennék, de sajnos nem tudják, mindeközben az elmúlt pár évben közel 60 milliót költöttek autókra, házra, műszaki eszközökre.

De a gyereküknek 1-2 milliót nem utaltak volna soha segítségképp, pedig amúgy jó a kapcsolat, az unokákat is szeretik, de anyagilag elzárkóznak mindennemű támogatástól azzal a címszóval, hogy nem tudnak sajnos segíteni, pedig olyan szívesen megtennék. A pár nem is kér inkabb segítséget, annyiszor meghallgatták ezt.

Túl azon, hogy a szülőknek nem kötelező segíteni, ezt mind tudjuk, ha ti lennetek olyan helyzetben, hogy minden barátotokat segítenék a szülei, csak titeket nem, még minimális lakásönerővel sem anno, miközben bőven telt volna/telne rá, nektek hogy esne, ti ezt hogy kezelnétek?

De őszintén, hogy állnátok a szüleitekhez, változna a kapcsolat? Őszinte választ kérek, nem csak ideböfögni, hogy nem kell segíteni és kész.

tegnap 09:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%
Mai napig nem tudom feldolgozni, nem értem miért történt így. 50+osan jutottam hozzá apám vagyona egy részéhez a másik részt anyám birtokolja 80 évesen és az én részem is magáénak érzi. Agyrém ez az egész.
tegnap 12:53
 12/13 anonim ***** válasza:
90%

Rosszul esne. Mert a direkt nem segít, de tudna, az nagy szemétség.

Nekem anyám azt mondta, mikor albérletben éltem, hogyha hazaköltöznék, fizetnem kellene neki a lakhatásért. Úgyhogy nem fogadtam el azt az állást, ami a közelben lett volna, hanem kerestem az albérlethez közel, másik megyében és itt is mentem férjhez. Az egyetlen dolog, amiben tudtak volna segíteni anyagilag, hogy tudjak spórolni, a lakhatás lett volna. Ha nem, hát nem. Úgyhogy ha a gyerekeim itthon akarnak lakni, én nem kérek tőlük pénzt, inkább tegyenek félre. Kell az önerő mindenhez.

tegnap 14:00
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem kötelező senkinek segíteni senkinek, de azért csak felmerül az emberben a kérdés, hogy az ilyen emberek miért vállaltak gyermeket? Mit jelent a számukra egy gyermeket világra hozni, szülőnek lenni? Főleg egy olyan országban vagy egy olyan időszakban amikor az átlagosnál nehezebb boldogulni az életben. Soha egyik gyerek sem kéri a szüleit, hogy de vállaljatok engem, hozzatok ide engem erre a világra, mindig a szülő dönti el,hogy egy gyermek megszületik vagy nem. Innentől kezdve azért mégiscsak furcsa az amikor egy szülő így áll a dolgokhoz. Főleg ha azt is hozzávesszük, hogy soha senki nem visz el erről a világról magával semmit, akkor mire kuporgatja azt a vagyonát amivel a saját gyermekét nem akarja segíteni? Gyermeket viszont sosem kötelező vállalni és akkor nem kell senkinek a boldogulását segíteni. Szerintem ez akkor sokkal korrektebb hozzáállás.
ma 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!