Én vagyok érzékeny vagy másnak is rosszul esne?
Megkértem unokatestvéremet hogy vigyen el a távolabb lévő bankomba, mert az én autóm nem jó, betankolok a kocsijába.Mondtam hogy kártyát aktiváltatni kell mennem, és csak már ott tudom neki odaadni a pénzt.Mondta elvisz.Aztán mikor a benzin költség szóba került hívta a barátját, hogy akkor mennyit is kell adnom.És 2-n szépen kiszámolták, hogy 100km-n eszik a kocsi 8 l-t, az út 120km (megjegyzem még a hosszabb úton is csak 97) és szépen levezették nekem 4200ft-ra.Persze kifizettem, és én is odaadtam volna azt az összeget, magamtól is, csak amikor még nem költöztek össze , állandóan én vittem-hoztam a barátjától és maximum 1500ft-t kértem el tőle benzinbe, de azt is vagy 2*, általában ingyen levittem 40km-re.Nem kukacoskodni akarok, és természetes hogy elkérte a pénzt, csak az bánt, de k.....a hogy szinte méterre pontosan kiszámolgatták az összeget.Én hurcoltam ingyen, Ő meg számolgat????
Szarul esik, de jogosan vagy velem van a baj?Nem mondtam neki semmit.
Tudod ezeket és még sok minden mást előre kell tisztázni, amikor még azt tudod mondani, hogy köszi akkor nem! Sok ember úgy van vele, hogy ha nagyon rá vagy utalva a másik akkor még szorít a szíjon,,, szerény véleményem szerint - és most tarthatsz bunkónak is - ezt előtte egy nappal kellett volna megbeszélnetek és akkor még mondhattad volna, hogy akadt más aki ingyen levisz téged,mert lógott egy szívességgel (és akkor lehet észbe kapott volna), bár lehet olcsóbban megúsztad volna, ha busszal vagy vonattal mész és nem leszel más szívességtételére rászorulva...
És ne felejtsd el! Amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten... vagy valami ilyesmi! Tehát ITT AZ IDŐ HOGY TE IS BEKEMÉNYÍTS NEKIK! ÉS JEGYEZD MEG AHOGY NEKED SEM ADNAK SEMMIT SEM INGYEN, ÚGY TE SE ADJ SEMMIT SEM INGYEN (főleg nekik ne!)
Ezt az összeget meg könyveld el tanulópénznek, most legalább tudod, hogy valójában milyenek, és ez szerintem megért 5 ezer forintot, nemde???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!