Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tud az ember “sikerként”...

Mit tud az ember “sikerként” megélni, ami nem munkához/pénzhez kapcsolódik?

Figyelt kérdés

ma 12:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
48%
Szt hogy a gyermekei tisztességes emberek lesznek
ma 12:14
 2/23 anonim ***** válasza:
56%

A sikerért meg kell dolgozni, tenni kell érte, különben nincs sikerélmény.

"Az ormokra nem hívják az embert: oda fel kell kapaszkodni."

Édouard Manet

ma 12:22
 3/23 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem bármilyen kisebb vagy nagyobb cél elérése siker. Lehet ez valami hobbihoz vagy emberi kapcsolatokhoz köthető, jobb szokások kialakítása, tényleg bármi.
ma 12:23
 4/23 anonim ***** válasza:
84%
Ez az embertől függ. Lehet siker a hobbi, lehet siker egy otthon, vagy éppen egy virágoskert kialakítása. Sikeres lehet az ember a magánéletben (pár, tartós barátok stb).
ma 12:25
 5/23 anonim ***** válasza:
77%
Például tanulmányi vagy sporteredményt.
ma 12:32
 6/23 anonim ***** válasza:
75%
Bármit, amit nehéz feladatnak tart, de mégis neki áll és megoldja.
ma 12:38
 7/23 anonim ***** válasza:

Magamból kiindulva az alábbiakban tudok sikert érezni:

- a magán-, és szociális életemben, vagyis, hogy van mellettem egy szerető család és pár, barátok és jó munkaközösségek

- a hobbijaimban, vagyis, hogy látom, ahogy fejlődök, ahogy egyre jobb leszek ezekben a dolgokban

- a tanulmányi eredményeimben, vagyis, hogy van mögöttem egy diploma, több nyelvvizsga, jogosítvány, illetve hogy több témában kifejezetten tájékozott és művelt vagyok

- a karrieremben, de ugye a kérdés nem erről szólt

- az utazásban, vagyis hogy egyre több helyre jutok el, egyre többet látok a világból, holott régen ezek csak vágyálmak voltak

- a mindennapi életemben, vagyis, hogy elégedett vagyok, legyen szó az eddig felsorolt dolgokról, vagy olyan apróságokról, hogy virágoznak az orchideáim, hogy jól sikerült egy recept, vagy hogy nekem tetsző módon van berendezve a lakás

Az adott illetőn múlik, hogy mit érez sikernek. Bármi lehet. Például nemrég láttam egy interjút egy dél-amerikai nővel, aki több, mint kétszázötven kiló volt (egy depresszív korszakban kialakult nála az ételfüggőség), de az elmúlt pár évben lefogyott nyolcvan kilóra és az egész története annyira megható és motiváló. Volt egy célja, tett érte és el is érte; ez a siker.

ma 12:58
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Hobbi folyamatait.
ma 13:06
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
A nikotinról (vagy valamilyen keményebb drogról) való leszokás is egy komoly sikerélmény lehet!
ma 13:16
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
Szerelem, barátságok, emberi kapcsolatok.
ma 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!