Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beleszólnátok a felnőtt...

Beleszólnátok a felnőtt gyermeketek ezen kapcsolatába? A lány,akivel együtt van, rengeteg alkalommal nekem panaszkodik,hogy nem szereti a fiamat, és csak azért van vele,mert nem talált/talál jobbat. A fiam is tudja ezt,mégis benne van. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A lányról tudni kell,hogy nem dolgozik és pszichológushoz jár. A fiam pénzéből élnek ketten.Ettől függetlenül nincsenek nagy követelései, csak egy élhetőbb házat szeretne maga körül. A fiam szereti őt, és a lánnyal tervez,de a lány sokszor hangoztatja,hogy nem akar a fiammal maradni veszekedésnél,de mégsem megy el. Jól tudom,hogy csak ugródeszkának használja őt, mert nincs hova mennie,legfeljebb az utca lenne vagy munkásszálló. A lány dührohamos,pánikbeteg és sokszor el is ájul. Mielőtt idejött a fiam is tudott erről,mégis ezt a lányt választotta és most mindent megtesz érte. Beleszólnátok abba,hogy ne tervezzen a hölggyel semmilyen közös jövőt,mert a lány úgy is mindig panaszkodik rá, vagy ha már a fiatok ezt választotta akkor támogatnátok? Egyébként,hozzáteszem anyaként,hogy a csajszi rendkívül jól nevelt, semmi gond vele,nem iszik,buliba nem jár, viszi a háztartást és remekül is főz. Sokszor, nekünk is küldi fel az ételt, nekem főznöm sem kell.Nem tudok rá haragudni,hogy nem jár el dolgozni, mert jelenleg nem is tudna, ha meg akar az az ő kettejük dolga. Csak ez bánt,hogy akkor most hányadán is állnak,és mi a jó a fiamnak is ebben a sem veled, sem nélküled kapcsolatban,ha érzi és tudja is,hogy nem működik,sok a veszekedésük és hát ugye csak egy lehetőség jelenleg.
tegnap 23:02
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Nekem csak egy 5 éves fiam van, mégis fájdalmas vol olvasni. Nem lehet könnyű neked ezt anyaként végignézni.

A véleményem biztos elmondanám és próbálnám felnyitni a szemét, még ha nyilvánvaló is, hogy sajnos nem tehetek semmit, hiszen felnőtt emberről van szó

tegnap 23:11
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Anyaként nehéz lehet ez, de az írtad, a fiad is tudja ezt. Akkor szerintem csak annyit tehetsz, hogy jelzed, mellette állsz. Esetleg, ha ő kérdezi, elmondod a véleményed.
tegnap 23:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, a fiam pontosan tisztában van ezzel,mert amikor ismerkedni kezdett a lánnyal,a csaj akkor is közölte,hogy az otthoni rossz körülmények (terrorizálás miatt) szeretne eljönni,és a fiam úgy döntött,hogy segít. Közben meg ha hiszitek el,ha nem mint a tündérmesékben, szerelmes lett a lányba.
tegnap 23:36
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

Nagykorú, innentől nem tudsz beleszólni. Ha tanácsot kér, akkor oké, adj tanácsot, de bele ne szólj, kéretlenül ne bölcselkedj.

A fiú tudja a helyzetet. Innentől az ő döntése.

Mellesleg valószínűleg jobban ismeri a lányt. Lehet nem komolyan panaszkodik a lány. Mentális betegen, veszekedéskor mondd olyat az ember, amit nem gondol úgy, és ezt a partner is tudja. Ez simán lehet valami ilyen helyzet is mélyebben.

ma 00:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hisz te magad írod: a lány nem árult zsákbamacskát, őszinte a fiaddal, tudja, hogy mire (nem) számíthat tőle. Bizonyára reménykedik ennek ellenére, ám én azt mondom, ez egy olyan helyzet, mikor nem jó beleszólni, hiába csak óvnád őt.
ma 00:06
 6/8 anonim ***** válasza:
75%
A fiadnak rohadtul nincs önbecsülése. Szentül hiszi, hogy neki nem juthat jobb.
ma 00:17
 7/8 anonim ***** válasza:
68%

Látom, mindenképpen a viccbeli anyós akarsz lenni, aki nem jó anyós, mert még nem porhanyós.

Ha mindenáron bele akarsz szólni, akkor vedd fel a telefonoddal, amikor a lány erről beszél, és később játszd le a fiadnak.

De én nem tenném, ha a fiad mondta, hogy tud arról, hogy a lány nem szereti, és mégis megtartja őt. Minden további beleszólás szerintem csak egy undorító anyós-viselkedés. Ő segít neked, azzal, hogy nem kell főznöd, segít rendben tartani a házat, stb. Lehet, hogy te lelki támaszt nyújtasz neki annak ellenére, hogy gyakorlatilag az ellensége vagy, mert el akarod marni a háztól. Lehetnél megértőbb iránta, inkább próbálj meg segíteni neki, hogy a mentális és fizikai problémáit könnyebben tudja kezelni, esetleg tünetmentessé tenni, és lehet, hogy igazából szereti a fiadat, és hálás, amiért vele lehet, de a mentális problémái miatt néha mást mond, mint amit érez.

Nekem egyébként kicsit sántít a történet, hogy pont neked és a fiadnak mondja, hogy nem szeret titeket, miközben nem lenne hová mennie, ha ti kirúgjátok.

ma 03:36
 8/8 anonim ***** válasza:

“ A lány,akivel együtt van, rengeteg alkalommal nekem panaszkodik,hogy nem szereti a fiamat, és csak azért van vele,mert nem talált/talál jobbat. ”

Ez életszerűtlen. Mármint hogy éppen neked mondja.

De ha mégis igaz, és a fiadnak fikarcnyi önbecsülése sincs, vagy míg nem talál jobbat, tisztességeset, jó neki így, nem szólhatsz bele.

Felnőtt, az ő döntése, ő élete.

ma 04:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!