Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg csak az a lényeg,...

Tényleg csak az a lényeg, hogy valakinek utóda legyen? Az nem számít, hogy az az utód milyen?

Figyelt kérdés

Sokszor megy itt a vita akörül,hogy van,aki gyerek párti,és van,aki nem szeretne gyereket.Az szép és jó,ha valakinek van gyereke,de miért kell letámadni azt,aki nem szeretne? Meg az egy dolog,hogy valaki szül,de csak az én szememben neveletlenek a mai gyerekek? Mert:

-Sokan még a szüleiket sem tisztelik,nem még egy tanárt. Ugy beszélnek a tanárokkal,mint a kutyával. Ha rám anno valamiért rámszólt a tanár,hát én úgy szégyeltem magam,hogy csak na

-Manapság a legtöbb gyerek 13-15 (!!!) évesen már csak hírböl ismeri a szüzességet.

-a net televan tizenéves lányok pucér képeivel, a fiúk többsége leissza magát minden hétvégén

-És tudnátok mik folynak az egyetemi bulikon.Szóval még az egyetemisták közül is sokan igen durva dolgokat tudnak müvelni.

Ez csak néhány pl. Ne értsetek félre,ez nem általánosítás! Tudom jól,hogy sok jól nevelt gyerek van. Csak idegesit,hogy mindig piszkálják a gyerekteleneket. Ezek a gyerekek is valaki utóda,de a társadalomnak ilyenekre szüksége van? Vagy csak a környékünkön ilyenek a "mai fiatalok"?

2010. nov. 6. 09:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

hát nálunk meglepibaba volt. 13hetes voltam és gyógyszert íratni mentem.

De ez egy másik sztori.

Szerintem ez amolyan elfojtott ösztön dolog. Valaki érzi, valaki nem. A neveletlenség pedig szerintem a szülők hibája is. Túl nagy teret ad a társadalom a gyerekeknek. A szülők meg a sulira hárítják a nevelést, pedig a tanároknak nincs joga fenyíteni a gyerekeket. Csak annyit tehetünk, hogy a mieinket megpróbáljuk máshogy nevelni.

2010. nov. 16. 23:41
 12/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kellene teljesen kulonbozo dolgokat osszemosni. Az egy dolog, hogy valaki lenezi, akinek nincs gyereke, de ez nem minden gyerekesre igaz, illetve sajnos eleg sok gyermektelen is rosszaloan nyilatkozik a gyerekesekrol. Tehat ne felejtsuk el, hogy ez egy ketiranyu dolog. Az megint egy nagy altalanositas, hogy a fiatalok tiszteletlenek. Van minden fele ember. Egyebkent nem tegnap voltam egyetemista, de mar akkor is voltak durva dolgok.

En ugy gondolom, hogy minden elozo generacio hajlamos arra, hogy az uj generaciot rosszabbnak, romlottabbnak lassa. Ez 50 eve is ugyanigy volt. Kerdezd meg a nagymamat, hogy mit gondolt a szuleid generaciojarol az ovehez kepest. Egyszeruen mas minden generacio es ezt az ember felnott korban nehezen tudja elfogadni, mert az emberekben benne van az, hogy olyannak akarnak latni masokat, mint amilyenek ok (van, akiben ez eros erzes, van, akiben kevesbe, de ez az eloitelet alapja). Mas a mai fiatalsag, mint regen, de epp azert nem lehet osszehasonlitani a generaciokat, mert mindegyik egy masfajta vilagban elt. Ma a felnottek is maskepp elnek, mint 50-30-15 eve.

Az pedig, hogy sokan nem torodnek azzal, hogy az utod milyen, valoszinuleg igaz. Sokan edes kisbabat akarnak, nem egy lazado tinit es ebbol sok problema van, viszont annyit engedd meg, hogy hozzategyek, hogy gyakorlatban a gyerekneveles teljesen mas, mint elmeletben. Lehetsz te szulokent akarmilyen odafigyelo, ha egyszer a gyerek (aki ugye onallo tudattal es akarattal rendelkezik) nem azt teszi, amit te tanitottal neki, amit te mondasz. Az csak reszben igaz, hogy a gyerek olyan, mint a szulo. A csaladon kivul is rengeteg hatas eri a gyerekeket, a napjaik nagy reszet ovodaban, iskolaban toltik masokkal. Igy nem nehez kitalalni, hogy a "leiszom magam" a csordaszellembol jon a tarsaktol, nem pedig a szulo biztatasara. Es egy tininek magyarazhatsz, ha meg mar egyetemista, akkor meg meg rosszabb, hisz felnott is meg nem is, beleszolhatsz is meg nem is. Szoval nehez a gyerekneveles es nincs ra recept, mindegy gyerek mas. Es az egeszben a legrosszabb, hogy a gyereknevelesrol ahany ember, annyi velemeny van. Ha valamit x modon csinalsz, tuti, hogy azert jo sokan megvetnek (ne TV-zen a gyerek vs tevezzen, meg lehet utni egy gyereket nagyon drasztikus helyzetben vs semmikepp nem lehet megutni stb stb.). Egyebkent szerintem alapvetoen a sajat eletere meg a csaladjara koncentraljon mindenki. Az, hogy a mai fiatalok x %-a milyen, az rad nincs kozvetlen kihatassal, ne olyanokkal baratkozz. Ennyit tudsz tenni. Az, hogy mas csoportot tamadsz csak azert, mert valaki mas teged tamad, semmit sem fog a te problemadon segiteni. Nem tudom, hogy erted-e, hogy ezt mire mondom...hogy itt most a szuloket kritizalod, de az a gondod, hogy a szulok meg teged kritizalnak. Szerintem nem a tamadassal tudod az allaspontodat megerositeni, hanem a magad altal fontosnak tartott ertekek kiemelesevel (pl. elmagyarazni nekik, hogy miert nem akarsz gyereket ahelyett, hogy oket tamadod, hogy ok miert vallaltak gyereket - mindenki szuveren joga, hogy akar-e vagy sem, te nem hatarozhatod ezt meg masnak).

2010. nov. 17. 05:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Es azert is van problema, mert a tanaroknak ki van adva, hogy nem tehetnek semmit. Ergo ugy kell tanitaniuk, hogy a gyerek fole kerekedhet, szinte akarmit megtehet. Akkor mit csodalkozunk, hogy ide jutott a tarsadalom? A gyerekek a nap nagy reszet a suliban toltik, hogy lehetne a szulot teljes mertekben felelosse tenni? A szulo uljon ott a gyerek mellett a suliban es o fegyelmezze? Mire hazaer a gyerek, szinte mar este van, a szulo a lefektetesnel van ott meg hetvegen. Ez nemcsak a szulo hibaja, ilyenne valt a tarsadalmunk es minden egymasra hatassal van es dol tole minden, mint a domino; hazassag, gyerekneveles, karrier, penzugyi helyzet (hisz mibol elnek, ha nem dolgoznak a szulok?).
2010. nov. 17. 05:12
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A szülőt talán azzal lehet felelőssé tenni, hogy miután egész nap mi szenvedünk a gyerekével az iskolában, bejön fogadóra és nekem támad, hogy miért hármas Pistike Angolból. Mondom azért, mert nem tanul semmit és nem csinál semmit órán. Ha nem lenne ilyen jó esze, hármas se lenne. Erre bepipul a szülő: ez mind az én hibám. Ültessem előre, és akkor látom mit csinál. Mondom neki,anyuka, három padsor van, hat első ülés, ha most leszámítom a kicsiket meg a szemüvegeseket, akkor is tudja maga, hány hasonló kaliberű gyerek van, akit előre kellene ültetni? Őt az persze nem érdekli. Különben is szar tanár vagyok, ötödikben még nem kellene írásban számon kérnem. Stb a végtelenségig, van egy alpfokújuk angolból, de üzengetnek, beleszólnak a munkámba. Az hogy évekig éltem kin, a férjem angol, egyetemet végzetem, az nem számít, ő megtanulta az alapfokú tanfolyamon, és ő beszól. Mondd meg a hülye tanárnak kisfiam, hogy itt folyamatos jelent kell használni.

Na, ez az én bajom a szülők egy részével. Nagyon kevés jön úgy be hozzám hogy nem megy az angol Józsikának, mit kéne gyakorolni? Nem, alapból én vagyok a hülye, és ha nem lesz négyes év végén a gyerek, akkor majd elbeszélget az igazgatóval.

És miután a szülő sem becsüli a tanárt, azt mondják a gyereknek, hogy az megy tanárnak, akit sehová se vettek fel, stb. ezért a gyerek sem becsül, és mivel nem becsül nem is viselkedik és az a néhány issza meg a levét,aki valóban tanulni szeretne.

2010. nov. 17. 09:53
 15/15 anonim ***** válasza:

Csak az szüljön ,és annyit amennyit tisztességesen fel tud nevelni.Mert az erősen felháborit engem mikor valaki halomra potyogtatja a kölyköket,és a normálisan dolgozó emberek adójából lébecolnak mert "hátrányos helyzetűek"..és ahogy észrevettem már nem csak a szinesbőrüeknél divat az,hogy állat módjára ellik a kölykeiket.

Én szeretnék gyereket,de ha nem lesz egy biztos anyagi hátterem (nem luxusrsa várok!!!) ,egy normális párom akiben 100%ig megbizok,és tényleg ismem akkor nem fogok szülni olyan alapon,hogy majd lesz valami.. Meg ahol 2nek jut étel,ott fog a hamraidknak is. Ezzel az erővel szülhetnék 15öt is.

2010. nov. 17. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!