Mással fordult már elő ilyen? Mi lett a végkimenetele?
20 éves vagyok, és itthon lakom a családommal. Nagyom szeretem őket, és ragaszkodom is hozzájuk, de sajnos nem olyanok a körülmények itthon, a család kapcsolatáról beszélek most itt.
Mindig is gondolkoztam rajta hogy elköltöztek itthonról, de mivel eddig csak se veled se nélküled kapcsolatom volt, sosem következett be az összeköltözés, már pedig én így terveztem maga az elköltözést.
Az itthoni körülmények sokszor sírva fakasztanak, a veszekedések, sokszor nem tudom magam kipihennem úgy hogy dolgozom, mert hozzájuk kell igazodnom.
Szeretnék itthonról elköltözni, akár egyedül de még jobb lenne valamelyik barátommal együtt.
A kérdés itt az, hogy más is van e a helyzetemben, vagy volt-e. Nagyon nehezen tudom ezt eldönteni mert félek hogy rosszul döntők.
Ne írd le, csak számold ki, mennyi tartalékod van. Háromhavi lakbér kéthavi rezsi minimum legyen a számládon. Nem muszáj lakást bérelni, ha mondjuk diákvárosba költöznél bérelhetsz szobát is, vagyis lakást lakótársakkal együtt, ahol oszlanak a költségek.
Ha így kijönnél a béredből nekivághatsz.
Az önálló háztartás buktatója, hogy nagyon be kell osztani a pénzt. Sose jöjj ki nullára, minden hónapban legyen egy kis félretett pénzed. Egy rendszeres kis lekötés a számlán, meg egy dugipénz valahol a tárca mélyén.
Elég sokba kerül, de talán jobb mint az idegbaj
Jobb, ha valaki ismerőssel költözöl össze
22 múltam, gyakorlatilag egyik napról a másikra mentem, mert elegem lett a kontrollmániájukból.
Nem vészes, csak a pontosan!!! számoljak be mindenről azért egészen zavart 22 évesen :). Úgyhogy kerestem albérletet és elköltöztem.
Most már csak akkor akarnak mindenbe beleszólni, amikor találkozunk (nem sűrűn).
22 evesen koltoztem alberletbe egy akkori baratnommel. Mentem volna hamarabb, ha lett volna munkam es/vagy penzem. Nem jottem ki jol a szuleimmel, plane anyammal, vele sokat veszekedtem.
Azota eltelt 6 ev, ferjnel vagyok, kislanyunk szuletett, es habar anyagilag nehezebb -abbol a szempontbol, hogy nem tartanak el a szuleim- a lelkem megis nyugodtabb. Anyammal is jobb a viszony igy, hogy nem megyunk egymas nyakara.
Nálam is egyik napról a másikra volt a költözés.
Keress barátot, kollégát, akivel jóban vagy. Lakótárssal könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!