Hamvasztás költsègei?
Sajnálatos módon elhunyt egy közeli szerettem (apósom).
Hamvasztás mellett döntött a két gyermeke. Viszont az egyikőjük intèzett mindent, ès azt mondta, hogy kb. 700-800 ezer lesz a vège (590 ezer a hamvasztás, ügyintèzès, temetès már kiváltott sírhelyre) ès ezen felül jön a polgári szertartás 43 ezer, urna 38 ezer, ès a családi koszorú kb. 100 ezer).
Ez reális? Lètezik, hogy ilyen sokba jön ki egy hamvasztásos temetès?
Sajnos esèlyt sem kaptunk utánajárni, kész tènyek elè lettünk állítva, már a papírokat is aláírta a testvèr.
De nem is èrtem, hogy a testvèr hogy köthetett szerződèst úgy, hogy nem tudott róla a fèrjem? Felhívtam egy temetkezèsi vállalkozót, azt mondta, hogy minden hozzátartozónak be kell menni szemèlyesen aláírni a nyilatkozatot a hamvasztáshoz. Meghatalmazás vagy bármilyen más papír nèlkül hogy írhatta alá a szerződèst a testvèr a másik hozzájárulása nèlkül? Ezt nem èrtem.
Egyèbkènt akit felhívtam azt mondta, hogy 200 ezer lenne a hamvasztás ès a papírok (ügyintèzès), mert ahová temetni szeretnènk, ott kizárólagos joga van a temetèshez egy Kft-nek. Na már most innenstől kezdve patt helyzet, mert akkor már egyszerűbb mindent egy kèzre bízni. Furán van ez kitalálva. Mèg az ember halálából is gazdagodni akarnak. Borzalmas. Undorító és felháborító.
Mi meglepődtünk 2021 nyarán, hogy annyiba került, amennyibe. Hamvasztás, szállítás a kórházból a krematóriumba, az összes papírmunka, illetve az urna volt 180.000 Ft. Debrecenben. Ebből maga az urna volt 40, felirat nélkül, mert azt nem kértünk. A hamvasztókoporsóból 2 fajta volt, ott az olcsóbbikat kértük, mert édesmindegy, mi ég el..Ha nem tudtuk volna megnézni őt a patológián(covid után voltunk nemsokkal, még elég szigorúak voltak), akkor valószínűleg kértünk volna felravatalozást a krematóriumban, akkor az plusz 40.000 Ft lett volna.
Temetés nem volt, csak otthon tartottunk egy búcsúztatást. Sokkal bensőségesebb volt.
Példának itt van egy árlista: [link]
Szerintem ez abszolút reális. Csakhogy a temetkezési vállalatok nagy része kihasználja azt, hogy az ember összetörve megy oda és a szeretetét úgy IS ki akarja mutatni, hogy nem spórol semmin. Magyarán amit felajánlanak, legyen az bármilyen felesleges plusz szolgáltatás, arra rábólint és sok kicsi sokra megy alapon, föl tud duzzadni ez az összeg jócskán.
Érdemes olyan emberrel menni temetést intézni, aki hideg fejjel tud gondolkodni és tud nemet mondani adott esetben.
Mi annak idején online kértünk árajánlatot, láttuk mit tartalmaz a csomag és ahhoz ragaszkodtunk. Nem is volt több egy fillérrel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!