Hogyan vegyem rá az apukámat, hogy járjon pszihiáterhez?
Amióta beteg 1 évig járt, aztán abbahagyta, mert hogy az úgyse tud rajta segíteni, csak faggatja, stb. Gyógyszereit telefonon keresztül iratja ki, és már ez is egy indok amiért el kéne mennie, hisz évekig nem szedheti ugyanezeket (az egyik altatótabletta például, amire szerintem nem is lenne már szüksége). Hiába kérem őt, hogy menjen el. Másik kifogása, hogy már nagyon régen volt és mit szolna az orvos, illetve ő mivel indokolná, hogy nem járt. Én mondom neki, hogy elkísérem, de úgysem. Anyát is kérem, hogy akkor menjünk el mi, és akkor legalább nekünk tud tanácsot adni, vagy ha már megvan az időpont akkor elrángatjuk apát :D. De ő meg azt mondja nem fog ennyi éves embernek (70) könyörögni, hogy orvoshoz menjen.
Konkrétan egész délelőtt az ágyban van (kivéve ha kell valahova menni, de akkor meg délután "pótolja be"), pedig ki van aludva. És akkor ha ez még nem lenne elég, csukott szemmel ül a fotelban. Sokszor ha tévét nézünk, akkor is. Emelett rendkívül negatív az egész gondolkodása, apró dolgokra is negatívan reagál, hogy ez nem jó, nem működik stb. Ahelyett hogy rendbe hozná magától, mint más normális ember.
Valószínűleg sosem lesz olyan, mint régen, de szerintem ha rendszeresen járna pszihiáterhez, akkor jobb lenne mindenkinek.
Van olyan altató / nyugtató tabletta, ami skizoid tünetek elnyomására is szolgál.
Ha nem veszi be, jönnek a gondok, "furcsaságok".
Próbáljátok ki, de felügyelet mellett!
Ha kiakad az öreg, gyorsan pótolni.
Bár nem illene kísérletezni, de ilyen előfordult idős rokonunknál is, hogy nem vette be, éppen nem hal bele, de amit tapasztalsz, tanulságos lehet.
Meg ilyen szereknél amúgy is lehetnek elvonási tünetek, az nem úgy megy, hogy elveszed és kész. Vagy nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!