Tényleg igaz, hogy a Fickó vezetéknév Feliciánt jelent és nem a fickó (másként pasas) szót?
Ma rámentem a wikipédiára és rögvest a nyitólapon, az ún. Érdekességek szakaszban szembejött velem ez. Ezért rákattintottam a szócikkre [link]
És ha még ez nem volna elég, rokona ennek a családnévnek a Fico vezetéknév. Más szóval, akinek Fickó a vezetékneve, az névrokonságban van a jelenlegi szlovák elnökkel!
Komolyan? Nem éppen kielégítő a magyarázatot. Az sem mellékes, hogy források alapján hozták létre ezt a cikket. Láttam már olyan cikkeket ugyanis, ahol nulla forrás volt, következésképp tudni nem lehetett, hogy honnan szedték azt, ami ott le volt írva. Az tehát a nem hiteles forrás.
Szóval, ha Fickó-Fico-Felicián hasonlóságot vagy azonosságot, amit itt szemléltetnek, cáfolni tudod, akkor kérlek konkrétabban. Történetesen kíváncsi volnék rá.
Szó sincs erről. Azért támadtam le, mert érdemi választ nem adott, csak jött azzal, hogy a Wiki nem hiteles forrás. Miért is? Mert talán ezt írja?
Lehet, hogy persze konkrétabban kellett volna kérdeznem, mégpedig úgy, hogy van-e vmiféle másik forrás, ami az ellenkezőjét bizonyítaná? De te meg azzal jössz most, hogy bólogató Janikat keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!