Hogyan értettem meg a családommal, hogy nem tesz jót a sok napozás?
Családdal nyaralok és egyfolytában piszkálnak, hogy miért nem napozok, úgy beszélnek a napozásról mintha az egy csodatevő lenne, csak a pozitív hatásáról beszélnek, pedig több a negatív, nekik az a szép ha csokibarnák.
Nekem az övékkel ellentétben nagyon fehér, érzékeny a bőröm, könnyen leégek és nem is barnulok, lehámlik és ugyanolyan fehér leszek, számomra amúgy sem tetszik a barnult bőr.
10-16 óráig vannak a tengerparton amikor a legerősebb az uv sugárzás, 9 után 17-ig alig vannak kint az emberek. 13 órakor 8 uv index. Egyik nap kimentem velük és nagyon leégtem, pedig volt 50-es naptej és javarészt árnyék (mondjuk hiába ha a homok és a víz visszaveri az uv sugarakat)
Napszúrást is kaptam este, lázas lettem. Ezek után továbbra sem értik miért csak késő délután akarok menni.
Különbözőek vagyunk és valakire alig hat, ilyen vagyok én is. Naptej nélkül le sem égek és semmi bajom, illetve egy betegségből kialakult sebeket szépen leszed.
Viszont abban igazad van, hogy te ilyen vagy és ezt pedig nekik kéne megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!