Keresztény, konnzervatív családokban mennyire fogadják el, ha a gyerekről kiderül, hogy meleg?
Erdélyi kisvárosban élő, enyhén vallásos, jobboldalinak mondható, konzervatív családból származó meleg gyerek jelen!!!🙋
SOKKAL jobban fogadták mint gondoltam! Igazából elég tudatlanok a témával kapcsolatban, néha vannak rettenetesen idegesítő kérdéseik, néha zavar amikor meglepődnek hogy a propaganda/negatív sztereotípiák mennyire nem igazak rám, de legalább nem adtak nevelő otthonba, nem küldtek el akarom ellenére katonai suliba (önként mentem, nagyon jó suli!), apám nem vert meg, anya nem néz rám gyanakodva ha a húgommal játszom, és hajlandóak informálódni, változtatni az álláspontjukon annak ellenére, hogy ők milyen környezetben szocializálódtak gyerekként.
"#6 szerencsére utóbbi nem veleszületett dolog, és még ártalmas is. De a kereszténykonzervativizmusból ki lehet gyógyulni edukációval, ami örvendetes."
"#7 Nem, sajnos a tények makacs dolgok. És ellent mondanak neked. Mint mondtam, az edukáció segít a konzervatív elmén"
Te jó ég, hogy ezek milyen bunkó válaszok voltak!! Értem, hogy a legtöbb keresztény-konzervatív gondolkodású embertől nem lehet sok jóra számítani melegként, de nem minden keresztény-konzervatív ember ilyen!! Tudom, hogy az intoleranciára nem lehet toleranciával reagálni, de ennyire általánosítani..... (Lehet, hogy azért gondolkodom így, mert még nem vállaltam föl magam senki előtt -kivéve a szüleim- és még jó ideig nem is fogom, de akkor is gondolom)
Ui: a #10-es válaszoló által írt komment is UGYANILYEN bunkó.
A #12-es válaszoló voltam.
#1-re:
Orbán Gáspárra gondolsz, Orbán Viktor fiára, ugye? ;-)
Szerintem Orbán Viktor abban reménykedik, hogy ott hősi halott lesz a homoszexuális fiából - és ezzel minden probléma megoldódik.
" Pedig szerencsétlen gyerek hosszú évekig ápolta a beteg anyját. Mégis kitagadták őt. "
Szegény srác :(( Az ilyen nárcisztikus jobbos paraszt "anyával" megszakítanék minden kapcsolatot, és még a temetésére sem mennék el.
Nekem egyébként a nagymamám keresztény konzervatív, azaz fideszes. Semmit sem fogad el abból ami az ő rendkívül korlátolt gondolkodásába nem fér bele. Azt se fogadja el, hogy én nem vagyok keresztény, és soha nem is leszek. Ő emellett még erőszakosan érzelmileg zsarolva próbálta elérni, hogy ápoljam, mert orvosellenes (is), és orvosi vagy ápolói segítségről vagy otthonról hallani sem akart. Nem coming outoltam neki, mert nem volt értelme, borítékolható az ellenzés. Egyébként szintén erőszakosan követelte tőlem a dédunokát is, mert NEKI az kell :DDD
Több mint másfél éve nem látogatom a keresztény konzervatív nagymamát, megszakítottam vele minden kapcsolatot, no contact van.
Alapjába véve a no contact nálam a praxis a keresztény konzervatív rokonokkal szemben.
Ebben így sokkal több a méltóság is, mert így a meleg gyerek/unoka szakítja meg velük a kapcsolatot :)
29/F (gay)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!