Volt már ,hogy összecsaptak a fejed felett a villámok?
Annyira magam alatt vagyok!
Mióta lett kèt kislányom,vettünk egy házat,azóta a barátok elkoptak.Próbáltam èn hívni őket,akkor mindig lepattintottak,hogy majd jövőhèten,majd ekkor meg akkor,sokat dolgozunk unalmas sablonos dumák.Már szinte nincs senki akivel össze járnánk.Ezt valahogy feldolgoztam...
DE!A rokonok ugyanezek.Testvèreim is.Mindig hívtuk jöjjenek,nem jonnek.Mi mentunk,de egy idő után nem,mert valahogy azt èreztem nem kíváncsiak ránk.Be is igazolódott,mert se kèp se hang mióta nem megyünk. :( Mindig azt mondom a fèrjemnek,le..arom,de nagyon bánt.Pláne ,hogy okot nem adtam rá.Mondjuk a lelkivilágomon az sem segít,hogy kb.4 napja panaszkodtam a fèrjemnek ,hogy a szüleim felöl sem èreztem mèg gyerekkènt sem,hogy annyira szeretnènek.Csak a verèst kaptuk folyton.Ennek ellenère egyedüli gyerek vagyok aki tartja veluk a kapcsolatot.😓Na mindegy.A fèrjem válasza erre nem az volt hogy de hát èn szeretlek stb Hanem az ,hogy erről nem ő tehet ès hogy èn azt sem tudom mi a szeretet.Ezt nem tudom mièrt mondta,ès hogy èrtette,de egèsz a szívemig hatólt olyan sz..rul esett.Külföldön dolgozik,mivel senkim sincs,egyedül vagyok a kèt gyerekkel ès a kèt kutyával.Mindent megteszek,hogy a kedvükbe járjak.Ennek ellenère a kislányom mikor itthon van az apja,minden este csak neki mondja,hogy jó èjt apa,szeretlek.Nekem soha nem mondta.Nagyon sokat sírok,sokat vagyok szomoru ès persze magamban keresem a hibát,hogy mièrt fordulnak el annyian tőlem.A saját anyám,fèrjem...szerintetek mit csináljak ?Meddig lehet ezt így bírni?
Férjed nem tùl empatikus, felteszem náluk sem volt felhőtlen a csalâdi dinamika.
Viszont megvilágított valamit. Te nem tudod, mi a szeretet. Ez igaz. Hiszen ahogy végigolvastam, abszolùt nem is tudta átadni a csalâdod, hogy mi a szeretet. Verés? Hát az pont nem az. Benned sincs szeretet ezek miatt sajât magad iránt. İtt kezdődik a dolog. El kell fogadni magad, feldolgozni elgyâszolni a traumâkat, amik miatt ide jutottâl.
Ez egyedül nem lehetséges. Emberi kapcsolatokban sérülünk, ott is gyógyulunk. Hosszùtávù pszichoterâpia. Mielőtt ezt továbbadod a gyerekeidnek.
És igen, a családok 80-90%-a ilyen.
Aztân mindig jön valaki, aki már kezdi érezi, hogy valami nem jó, de nincs eszköze erre. Tehât az életre. Hiszen olyan csalâdból jött, ami nem adott eszközöket, megküzdési stratégiât. Csak a transzgenerâciós traumâkat.
Mondjuk ki, a férjed hideg hozzád, legalábbis ezen kijelentése alapján. Mert nyilván nem arra gondolt hogy te nem tudod mi a szeretet, mert nem szereted eléggé önmagadat. Nem, arra gondolt, hogy NEKI nem adsz (adtál?) elég szeretetet. Tudni kellene, mióta vagytok együtt, mikor távolodtatok el egymástól, ha egyáltalán eltávolodtatok. Lehet, szerinted tök rendben volt minden, ezért is ért hidegzuhanyként a kijelentése? Előtte szólt be ilyen durvákat? Nem tetszik a férjed kijelentése, mert lehet a mondatnak lett volna folytatása, csak inkább elharapta. Vagyis: "Te nem tudod, mi a szeretet, bezzeg más nö ott kint, akit megismertem, nagyon is tudja.."
Nem a gyanut szeretném eltüntetni benned, Isten ments, de ha egy férfi több hét, hónap távollét után ilyen mondatokkal lepi meg a kedvesét, feleségét, annak hátterében lehet, ismétlem LEHET, más is van, mint szimpla negatív vélemény nyilvánítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!