Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt már ,hogy összecsaptak a...

Volt már ,hogy összecsaptak a fejed felett a villámok?

Figyelt kérdés

Annyira magam alatt vagyok!

Mióta lett kèt kislányom,vettünk egy házat,azóta a barátok elkoptak.Próbáltam èn hívni őket,akkor mindig lepattintottak,hogy majd jövőhèten,majd ekkor meg akkor,sokat dolgozunk unalmas sablonos dumák.Már szinte nincs senki akivel össze járnánk.Ezt valahogy feldolgoztam...

DE!A rokonok ugyanezek.Testvèreim is.Mindig hívtuk jöjjenek,nem jonnek.Mi mentunk,de egy idő után nem,mert valahogy azt èreztem nem kíváncsiak ránk.Be is igazolódott,mert se kèp se hang mióta nem megyünk. :( Mindig azt mondom a fèrjemnek,le..arom,de nagyon bánt.Pláne ,hogy okot nem adtam rá.Mondjuk a lelkivilágomon az sem segít,hogy kb.4 napja panaszkodtam a fèrjemnek ,hogy a szüleim felöl sem èreztem mèg gyerekkènt sem,hogy annyira szeretnènek.Csak a verèst kaptuk folyton.Ennek ellenère egyedüli gyerek vagyok aki tartja veluk a kapcsolatot.😓Na mindegy.A fèrjem válasza erre nem az volt hogy de hát èn szeretlek stb Hanem az ,hogy erről nem ő tehet ès hogy èn azt sem tudom mi a szeretet.Ezt nem tudom mièrt mondta,ès hogy èrtette,de egèsz a szívemig hatólt olyan sz..rul esett.Külföldön dolgozik,mivel senkim sincs,egyedül vagyok a kèt gyerekkel ès a kèt kutyával.Mindent megteszek,hogy a kedvükbe járjak.Ennek ellenère a kislányom mikor itthon van az apja,minden este csak neki mondja,hogy jó èjt apa,szeretlek.Nekem soha nem mondta.Nagyon sokat sírok,sokat vagyok szomoru ès persze magamban keresem a hibát,hogy mièrt fordulnak el annyian tőlem.A saját anyám,fèrjem...szerintetek mit csináljak ?Meddig lehet ezt így bírni?

júl. 30. 11:37
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ja ès ugye sehova nem járok egyedul.Igaz nincs is hova..mindig mindenhova a gyerekekkel.A fèrjemnek ezt is mondtam,hogy be fogok kattanni.0-24- ben itthon,max játszótèr.Nèha elviszem őket valahova,de az sem segít rajtam,hisz gyerek programok.Nem izgatja a fèrjemet.Egyszerűen el sem jut a tudatáig,hogy ez így nem jo.Mindenre egyedül vagyok.Háztartás stb.A kicsi mèg csak 16 hónapos.Erdő mellett lakunk.Mèg az sincs,hogy elsètálgatnánk a városba.😰
júl. 30. 11:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Huh, nehéz kérdés, a kiutat új barátok szerzésében látnám. Férjed külföldön, nem tudom milyen gyakran találkoztok, de ha max havonta kéthavonta, akkor bizony akár bevalljuk, akár nem, a jó szex is hiányozhat neked. Ezen lehet segíteni? Nem igazán, félrelépés nélkül. Férjed némileg érzéketlennek tűnik és ez talán a legrosszabb ebben a történetben. A testvérektöl történő eltávolodást túl lehet élni. Nem könnyen persze, volt részem benne.. Barátok elmaradása: szintén tulélhetö, szintén tapasztalat mondatja velem. De ha az ember társa, gyermekeinek másik szülője kezd el furcsákat mondani, megértő mondatok helyett kioktatni, okoskodni, nos az már keményebb dió. A gyermekeket viszont semmiképp se hibáztasd, nyilván kevesebbet látják és a maguk módján próbálják pótolni a mulasztottakat.
júl. 30. 11:54
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Örülj az életnek, van két egészséges gyermeked, fedél a fejed felett. Párod aki hozza a lóvét. Amit javaslok próbálj új barátokat szerezni, pl hasonló sorsú anyák társaságát keresd. Egy biztos: könnyű, gyors megoldás nincs a problémára. Ha egyszer elromlanak családi kapcsolatok, megjavítani öket szinte lehetetlen. Szerintem a családok 80-90 százalékában ez a helyzet.
júl. 30. 11:59
 4/18 anonim ***** válasza:
73%
És végül, ez a legnehezebb, a belső feszkodat, ingerültségedet egyre inkább a külvilágon próbálod levezetni. A gyerekek túl kicsik, rajtuk nem igazán lehet, hálistennek. És nem is igazán lenne szerencsés nagyobb gyerekek esetében sem. Vagyis a külvilág felé nem tudod levezetni a feszkot, mondjuk egy kiadós szex, veszekedés stb formájában, ezért ez végül belül saját magadban vezetödik el. Emészted magad, a vége pedig egy csúnya betegség is benne van a pakliban. A megoldás ismétlem, nem könnyű. Ahogy egyikünknek sem. Én is benne vagyok 50 körüli férfiként egy teljesen más jellegű csapdahelyzetben és egyszerüen fogalmam sincs hogy jöjjek ki belőle, pedig már súlyos krízis van a láthatáron az egészen közeli időben. Szóval sodrodunk, sodrodunk és be vagyunk zárva a saját életünk utvesztöibe. Amit biztosan tanácsolom: ne fordulj magad ellen. Egyrészt nem tehetsz semmiröl, másrészt nem oldasz meg vele semmit.
júl. 30. 12:07
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Férjed nem tùl empatikus, felteszem náluk sem volt felhőtlen a csalâdi dinamika.

Viszont megvilágított valamit. Te nem tudod, mi a szeretet. Ez igaz. Hiszen ahogy végigolvastam, abszolùt nem is tudta átadni a csalâdod, hogy mi a szeretet. Verés? Hát az pont nem az. Benned sincs szeretet ezek miatt sajât magad iránt. İtt kezdődik a dolog. El kell fogadni magad, feldolgozni elgyâszolni a traumâkat, amik miatt ide jutottâl.

Ez egyedül nem lehetséges. Emberi kapcsolatokban sérülünk, ott is gyógyulunk. Hosszùtávù pszichoterâpia. Mielőtt ezt továbbadod a gyerekeidnek.

És igen, a családok 80-90%-a ilyen.

Aztân mindig jön valaki, aki már kezdi érezi, hogy valami nem jó, de nincs eszköze erre. Tehât az életre. Hiszen olyan csalâdból jött, ami nem adott eszközöket, megküzdési stratégiât. Csak a transzgenerâciós traumâkat.

júl. 30. 12:09
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!😓Igen èn is uj barátokon gondolkodtam,akik esetleg ide járnának ,beszèlgetnènk stb.Igen,boldognak kellene lennem,de ugye azt hiszem erre mondják,hogy a pènz nem boldogít.Ugyanakkor hálás vagyok Istennek a gyerekekèrt,mert volt 4 vetèlèsem,majdnem feladtuk..próbálom a szèpet,a jót nèzni,de nagyon nehèz sajnos.Nincs miből töltődnöm ès egyszer lemerül az aksi.😭
júl. 30. 12:22
 7/18 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk ki, a férjed hideg hozzád, legalábbis ezen kijelentése alapján. Mert nyilván nem arra gondolt hogy te nem tudod mi a szeretet, mert nem szereted eléggé önmagadat. Nem, arra gondolt, hogy NEKI nem adsz (adtál?) elég szeretetet. Tudni kellene, mióta vagytok együtt, mikor távolodtatok el egymástól, ha egyáltalán eltávolodtatok. Lehet, szerinted tök rendben volt minden, ezért is ért hidegzuhanyként a kijelentése? Előtte szólt be ilyen durvákat? Nem tetszik a férjed kijelentése, mert lehet a mondatnak lett volna folytatása, csak inkább elharapta. Vagyis: "Te nem tudod, mi a szeretet, bezzeg más nö ott kint, akit megismertem, nagyon is tudja.."

Nem a gyanut szeretném eltüntetni benned, Isten ments, de ha egy férfi több hét, hónap távollét után ilyen mondatokkal lepi meg a kedvesét, feleségét, annak hátterében lehet, ismétlem LEHET, más is van, mint szimpla negatív vélemény nyilvánítás.

júl. 30. 12:23
 8/18 anonim ***** válasza:
Nos, nem 'kellene' boldognak lenned, ismered a mondást: " Nincs út a boldogsághoz, a boldogság maga az Út." Szóval abszolút nem szemrehányásként mondtam neked, hogy miért nem vagy boldog, hát KELLENE! Ha még ezért is elkezdenéd hibáztatni magad, végképp rossz lenne. Szóval nem azért említettem ezeket, hogy lelkifurdalásod legyen. Amiket birtokokat, akik ott vannak a körülötted, a drága aranyos kislányok, ne okai legyenek a boldogságodnak, hanem indokai legyenek annak hogy ne érezd boldogtalannak magad! Ez különbség! A boldogtalanság hiánya ugyanis még nem egyenlő a boldogság állapotával! Egyelőre az lehetne a cél hogy a negatív gondolatok áramlásábol próbálj kijönni mondjuk egy zéró pontig, amikor nem vagy különösebben boldog, de semmiképpen sem vagy boldogtalan. Onnan lehet aztán elindulni a Boldogság felé.
júl. 30. 12:32
 9/18 A kérdező kommentje:
9 ève vagyunk együtt ès bár a vonzalom meg van köztünk,mindig is ilyen beszólogatós volt.Egy tortán sem kaptam szülinapomon.Mikor látta ,hogy ez rosszul esik ,akkor vett a következő èvben.Nem tudom hogy èrtette,mert azt ő is jol tudja,hogy mindennèl jobban szeretem őket.🥺Mivel engem vertek gyerek koromban,elèg sok lelki sèrülèsem van,amit èletem vègèig magammal cipelek.Szerintem inkább úgy èrtette ,èn nem tudom milyen mikor engem szeretnek.Hát erre kellett volna azt mondania,hogy ő szeret,de nem mondta.😓Iszonyat kavarodás van bennem.Mit mièrt,mi hogy mièrt törtènik.Egyèbkènt 3 hetet van kint 10 napot itthon.Az nem olyan sok idő,hogy ne bírná ki szex nêlkül.😮‍💨
júl. 30. 12:33
 10/18 anonim ***** válasza:
De igazad van, mert kicsit fellengzösen fogalmaztam, azt írtam: Örülj az életnek! Vagyis legyél boldog! Mintegy utasításra, pedig ebben a helyzetben ez a legkevésbé sem menne. Nem eröltetheti az ember magára az örömet, a boldogságot!
júl. 30. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!