Apám lopja a családot, miért csinálja, és mit lehetne tenni ellene?
Hát én pedig szembesíteném az összes ténnyel! Persze, nem könnyű megmagyarázni a körülményeket, hogy hogyan is bukkantatok a pénzére, de - azt hiszem - ebben az esetben inkább ő tartozik magyarázattal. Személyes megérzésem az, hogy lehet valakije, de persze ez csak megérzés, és egyáltalán nem biztos, hogy jól gondolom.
Felelősséggel tartozik a családja iránt. Ha nincs amiből segíteni, az részben érthető, de ha nyilvánvalóan van, és titkol rá valamit, akkor azt minél előbb meg kell magyaráztatni. Szerintem legalábbis. Nehogy még a végén szépen meglógjon a család pénzével és egy bögyös macával.
Huhh.. Akkor már csak személyes véleményem van, tanácsom nincsen. Ez esetben hagynám a fenébe. Ha apám erőszakos lett volna, vagy isten őrizz hozzáér anyámhoz, biztos, hogy megpróbáltam volna kivágni a házból, és nem nézem, hogy kié a ház! De ehhez hozzátartozik, hogy azok iránt, akik fontosak nekem, elég hevesen reagálok, ami nem jó. Bár én így tettem volna, ilyent nem tanácsolhatok.
Úgy gondolom, ha ennyire komoly a helyzet, akkor beszéljétek meg édesanyáddal, és közös megegyezés alapján hagyjátok a fenébe a pénzével együtt. Amig önszántából nem bánt, akkor maradjon, amíg akar, ha pedig kedve támad menni, fel is út, le is út.
Elnézését kérek a véleményemért, de a családját bántó/félelemben tartó ember számomra nem ember..
Ha tudjátok hol van a pénz, akkor itt az idő, hogy megtegyétek, amit ő tett veletek. Vegyétek el. Nem kell szembesíteni. Nem azt mondom, hogy "lopjátok meg." Tegyétek máshova. Aztán majd ha úgy döntött, hogy elmondja, miről van szó, akkor lehet arról beszélni, hogy mi is lesz a sorsa. Egy házasságban nincs "nekem pénzem, neked pénzed" (jó tény, hogy sokan képeznek "dugitartalékot", ami nem baj), itt ha tényleg nagy összegről van szó, akkor igenis meg kell nézni, hogy miből is van. Mert ki tudja... Lehet, hogy olyan dolgokból, amikkel titeket is kellemetlen helyzetbe hozhat. Pont ezért nem szabad hagyni, hogy titkok közepette éljetek.
Ha pedig agressziótól tartotok, akkor javaslom, hogy "helyezzetek készenlétbe" ismerőst, aki az utca elején vár, és "ugrásra kész", ha szükséges. De ha van olyan személy, akire hallgat édesapátok, és jóban vagytok vele, akkor előtte szembesítsétek a tényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!