Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek "gáz", hogy nem...

Szerintetek "gáz", hogy nem akarok karácsonyi ajándékozást?

Figyelt kérdés
Anyukámmal élek, szüleim elváltak, én főiskolás vagyok. Kitaláltam, hogy ne legyen karácsonyi ajándékozás, mert már elegem van abból, hogy az összes pénzem ajándékokra megy el. Anyukám nem szereti a kézzel készült ajándékokat,tehát ez sem jöhet szóba. Ráadásul aznap van a névnapja (Éva), arra is külön kell vennem valamit. Nővéremnek is kéne (ő már külön él), illetve apukámnak. Anyukám meg már most megsértődött, képzelem mi lesz akkor...
2010. okt. 30. 12:56
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem élünk együtt, a szüleim elváltak amikor gyerek voltam. És hosszú évekig, anyám miatt, rosszban voltam apámmal (ellene uszított), nem is adtam neki szinte soha ajándékot. Mostanában már jóban vagyunk, sokat találkozunk és rengeteg mindenben segít, anyámmal ellentétben (akivel nem vagyok jóban). Emiatt szeretném őt megajándékozni valamivel, úgymond hálám jeléül és ahogy írtam, anyagilag is rászorulna egy-két dologra. Vennék neki valami hasznos ajándékot.
2010. okt. 30. 15:26
 12/12 nagyviri ***** válasza:
100%

Ne is mondd...

Hipermarketben üzletsoron dolgozom, és már novembertől bámulom a karácsonyi giccsek halmazát. Ehhez hozzájön még decembertől a karácsonyi kornyikák reggeltől estig történő üvöltetése. Hozzájön ehhez az emberek rohama, kiegészítve azzal, hogy december közepére már mindenki idegbeteg, elvégre a szeretet ünnepe közeleg. Mire eljön karácsony, én lestrapált és holtfáradt vagyok, semmi időm és energiám nem volt vásárolni mindenkinek valami apróságot, mert anyagilag mi nem engedhetjük meg, hogy vagyonokat költsünk ajándékra. Pár éve statáriumot hírdettem. Senkinek nem veszek semmit,csak a kicsi gyerekeknek veszünk valami ajándékot, de karácsony első vagy második napjára elhívom a családot egy ünnepi ebédre, amit a férjemmel közösen készítünk. Csak olyan karácsonyi zeném van, amit nem játszanak naponta orrba szájba kétszázszor, azt hallgatjuk, jókat eszünk és beszélgetünk. Nálunk bevált, mindenki jól érzi magát, és senki nem veri magát anyagi csődbe. Azóta nálunk a karácsony tényleg a szeretetről szól, és én is feltöltődöm az alatt a pár nap alatt.

2010. nov. 1. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!