Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felkérnétek a gyereketek...

Felkérnétek a gyereketek keresztapjának a testvéretek exét? Hogy esne nektek, ha ez történne?

Figyelt kérdés

Igazából én úgy ahogy kívülálló vagyok, és már nem is mai a történet, csak érdekel mit gondolnak erről a helyzetről mások.

Két nővérem van, az idősebbiknek vannak gyerekei, és az első gyereknek én vagyok a keresztanyja és a kisebbik nővérem expasija a keresztapja. Már akkor az expasija volt, amikor a keresztapja lett a gyereknek. Azért alakult így, mert a gyerek apjának (sógoromnak) a nagy haverja volt, már régről. Viszont így, hogy a kisebbik nővéremmel nem mondhatni, hogy teljes békességben szakítottak, szerintem ez egy jó hülye döntés volt, főleg úgy, hogy sógoromnak van öccse, tehát lett volna más lehetőség is rajta kívül a keresztapaságra. Ha velem csinálják ezt nővéremék, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoznak (minden családi eseményen az exemet kell bámulnom), biztos megsértődök én is, ahogy szerintem a másik nővérem meg is sértődött. De mondom, amúgy ez már nem mai eset, a vicc az, hogy se a kisebbik nővérem nem jár hozzájuk, de mostmár a keresztapuka se, mert megszakadt a nagy barátság sógorommal.

máj. 27. 17:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Ebben az esetben NEM a növéred EXE a keresztapa, hanem az APA HAVERJA!
máj. 27. 17:25
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Nekem volt ilyen, csak ott az exem öccse kérte meg az exem ex nőjét, hogy legyen keresztanyu, úgy hogy már évek óta semmi közük nem volt egymáshoz. Szerintem szánalmas, az exem exe és öcsikéje azóta is mindent megtesznek hogy összekovácsolják a szent családot. :) Ez csak annyit jelent, hogy öcsike és az exnő konkrétan leszárják és nem tisztelik a bátyust hisz az exnő még karácsonykor is náluk van, öcsike mindenhova hívja nem számít, hogy a báttyó nem akarja. :)
máj. 27. 17:42
 3/11 anonim ***** válasza:
57%

Meglepő, de nem minden a nővéred vagy épp körülötted forog. Persze, majd egy barátságot sutba dobnak, mert sóginőcske durcizik az expasikájára (apuka szemszöge).

Az meg, hogy a nő leszarja a testvére gyerekét, azaz az unokaöccsét/húgát, sokkal gázabb, mintha egy díszcím birtokosa teszi ezt (mert nem éppen az jön le, hogy vallásosak vagytok, azért kellettek a keresztszülők).

máj. 27. 18:32
 4/11 anonim ***** válasza:
22%
A sogornom biztos meg fogja tenni. A ferjem fia az o keresztfia, a volt sogornojevel (azaz a ferjem volt felesegevel) szabalyosan nyaljak faljak egymast. O 300 km-re lakik, anyosom, mi es a ferjem volt felesege a kozos fiukkal pedig ilyen 15-20 km-re egymastol. A sajat batyjat nem kepes felhivni, ha itt van anyosomnal, de amoda elmegy. Annyira haragszik ferjemre, hogy velem van, pedig 4 eve tart a kapcsolatunk.
máj. 27. 18:32
 5/11 anonim ***** válasza:
71%

"Felkérnétek a gyereketek keresztapjának a testvéretek exét?"

Eszem ágába nem jutna.

"Hogy esne nektek, ha ez történne?"

Meglenne a véleményem róla. Akkor már miért nem engem kér fel keresztszülőnek? Rokon vagyok, belőlem sosem lesz ex-rokon.

De nem is az az érdekes, hogy én mit szólnék hozzá. Hanem az, hogy a jelenlegi barátnőm (adott esetben feleségem) mit szólna hozzá. Hogy az unokaöcsém ünnepein mindig állandó meghívott az exem a keresztszülő mivolta miatt. Szerintem egyszer úgy összebalhézna a két nő, hogy megtépnék egymást. És én természetesen a feleségem mellett állnék, hogy mi a f...omnak kell családi ünnepeken neki az exemet látnia.

De alighanem a szüleim is ugyanezt gondolnák. Na, meg a tesóm sokkal intelligensebb annál, semhogy ilyet tegyen.

máj. 27. 21:39
 6/11 A kérdező kommentje:
Dehogy kell sutba dobni egy barátságot ez miatt, hol olvastál ilyet? A kettő nem függ össze.
máj. 27. 22:16
 7/11 anonim ***** válasza:
38%

Felkérném-e az apa barátját? Igen.

Ja, hogy ő a tesóm exe... hát, ez van, pech, de a tesó majd megérti, hogy nem minden körülötte forog.

máj. 28. 08:03
 8/11 anonim ***** válasza:
71%

Az apuka meg a keresztapa barátok (voltak), esélyesen nem két napja, ha ilyen felkérés történt, kész passz slussz. Nővérkédnek ebben sehol nincs szerepe. Neked meg végképp, pláne nem az, hogy idegeneknek teregeted ki a sztorit és várod, hogy együtt szidjuk veled a szülőket.

Egyébként a nővéred is leszarja a gyereket. Ezzel miért nem foglalkozol ennyit? Elvégre ő sosem lehet ex rokon, ha ez már ennyire fontos, mégsem törődik vele.

máj. 28. 17:11
 9/11 A kérdező kommentje:

Persze, hogy nekem nincs szerepem, leírtam, hogy én kívülálló vagyok a dologban. "idegeneknek teregeted ki a sztorit és várod, hogy együtt szidjuk veled a szülőket" Nem egészen értek ezzel egyet. Így, hogy anonim írok ki valamit, az szerintem nem kitetegetés, és nem azt vártam, hogy szidjátok a szülőket, kifejezetten utálom, amikor valaki ezen az oldalon szitkozódik, indulatosan ír. Azt preferálom, hogyha valaki kulturáltan, objektíven leírja a véleményét az adott szituációról. Ez messze nem szitkozódás szerintem.

De én amúgy elfogadom, az enyémtől eltérő véleményeket, és nem is mentem fel a kisebbik nővéremet az alól, hogy nem látogatja az unokahúgait. Nem csak ez a keresztapa dolog az ok szerintem, valószínűleg ettől függetlenül is így alakult volna, ahogy az is, hogy megromlott a keresztapával is a viszony.

máj. 28. 18:26
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
Persze, hogy nekem nincs szerepem, leírtam, hogy én kívülálló vagyok a dologban - akkor nincs vele dolgod, ugyabár.
máj. 29. 07:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!