Felkérnétek a gyereketek keresztapjának a testvéretek exét? Hogy esne nektek, ha ez történne?
Igazából én úgy ahogy kívülálló vagyok, és már nem is mai a történet, csak érdekel mit gondolnak erről a helyzetről mások.
Két nővérem van, az idősebbiknek vannak gyerekei, és az első gyereknek én vagyok a keresztanyja és a kisebbik nővérem expasija a keresztapja. Már akkor az expasija volt, amikor a keresztapja lett a gyereknek. Azért alakult így, mert a gyerek apjának (sógoromnak) a nagy haverja volt, már régről. Viszont így, hogy a kisebbik nővéremmel nem mondhatni, hogy teljes békességben szakítottak, szerintem ez egy jó hülye döntés volt, főleg úgy, hogy sógoromnak van öccse, tehát lett volna más lehetőség is rajta kívül a keresztapaságra. Ha velem csinálják ezt nővéremék, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoznak (minden családi eseményen az exemet kell bámulnom), biztos megsértődök én is, ahogy szerintem a másik nővérem meg is sértődött. De mondom, amúgy ez már nem mai eset, a vicc az, hogy se a kisebbik nővérem nem jár hozzájuk, de mostmár a keresztapuka se, mert megszakadt a nagy barátság sógorommal.
Meglepő, de nem minden a nővéred vagy épp körülötted forog. Persze, majd egy barátságot sutba dobnak, mert sóginőcske durcizik az expasikájára (apuka szemszöge).
Az meg, hogy a nő leszarja a testvére gyerekét, azaz az unokaöccsét/húgát, sokkal gázabb, mintha egy díszcím birtokosa teszi ezt (mert nem éppen az jön le, hogy vallásosak vagytok, azért kellettek a keresztszülők).
"Felkérnétek a gyereketek keresztapjának a testvéretek exét?"
Eszem ágába nem jutna.
"Hogy esne nektek, ha ez történne?"
Meglenne a véleményem róla. Akkor már miért nem engem kér fel keresztszülőnek? Rokon vagyok, belőlem sosem lesz ex-rokon.
De nem is az az érdekes, hogy én mit szólnék hozzá. Hanem az, hogy a jelenlegi barátnőm (adott esetben feleségem) mit szólna hozzá. Hogy az unokaöcsém ünnepein mindig állandó meghívott az exem a keresztszülő mivolta miatt. Szerintem egyszer úgy összebalhézna a két nő, hogy megtépnék egymást. És én természetesen a feleségem mellett állnék, hogy mi a f...omnak kell családi ünnepeken neki az exemet látnia.
De alighanem a szüleim is ugyanezt gondolnák. Na, meg a tesóm sokkal intelligensebb annál, semhogy ilyet tegyen.
Felkérném-e az apa barátját? Igen.
Ja, hogy ő a tesóm exe... hát, ez van, pech, de a tesó majd megérti, hogy nem minden körülötte forog.
Az apuka meg a keresztapa barátok (voltak), esélyesen nem két napja, ha ilyen felkérés történt, kész passz slussz. Nővérkédnek ebben sehol nincs szerepe. Neked meg végképp, pláne nem az, hogy idegeneknek teregeted ki a sztorit és várod, hogy együtt szidjuk veled a szülőket.
Egyébként a nővéred is leszarja a gyereket. Ezzel miért nem foglalkozol ennyit? Elvégre ő sosem lehet ex rokon, ha ez már ennyire fontos, mégsem törődik vele.
Persze, hogy nekem nincs szerepem, leírtam, hogy én kívülálló vagyok a dologban. "idegeneknek teregeted ki a sztorit és várod, hogy együtt szidjuk veled a szülőket" Nem egészen értek ezzel egyet. Így, hogy anonim írok ki valamit, az szerintem nem kitetegetés, és nem azt vártam, hogy szidjátok a szülőket, kifejezetten utálom, amikor valaki ezen az oldalon szitkozódik, indulatosan ír. Azt preferálom, hogyha valaki kulturáltan, objektíven leírja a véleményét az adott szituációról. Ez messze nem szitkozódás szerintem.
De én amúgy elfogadom, az enyémtől eltérő véleményeket, és nem is mentem fel a kisebbik nővéremet az alól, hogy nem látogatja az unokahúgait. Nem csak ez a keresztapa dolog az ok szerintem, valószínűleg ettől függetlenül is így alakult volna, ahogy az is, hogy megromlott a keresztapával is a viszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!