Anyám iszonyú hangosan nézi a tv-t. Mit csináljak?
Látni,hogy senkinek nincs fogalma a halláskárosultságról.
A Tv-t ezért hallgatja hangosan,mert valószínű,hogy rossz a hallása.Bizony akiknek jó hallásuk van,fel sem tűnik nekik,hogy a szöveg egy filmben teljesen másképp szól mint egy zene például.Sokszor olyan mintha tompán szólna a beszéd,és ezért kell hangosabbnak szólni a tévének,hogy meg is értse az ember..De hát ti honnan is tudnátok ezt,hiszen tökéletes hallással rendelkeztek.Nekem is rossz a hallásom,és bizony jóval hangosabban hallgatom a TV-t mint a család többi tagja.Bár én az ő érdekükben,mert tudom,hogy nem szeretik ha hangosan szól még jobban roncsolom a hallásomat a fülhallgatóval.Ugyanis a fülhallgató még egy egészséges hallást is tönkre vág akkor képzeld el ,mennyire tönkre teszi a már amúgy is rossz hallást.
Azt,hogy neked szól,hogy hangos a Tv,ezt is meg kell értened.Vannak bizonyos hangfrekvenciák ami zavaró egy halláskárosultnak.Van aki a magas hangokra érzékeny,van aki a mély hangokra.Valamiért a rosszul halló emberek másképp reagálnak erre is.Én például rosszul tűröm a mély basszus hangokat.Ami nektek csak egy jó ütemes basszus,az nekem erősen kongó hang..Bántó nagyon..Elképzelhető,hogy anyudnál is ez a gond..Nem kéne bunkónak lenni vele,mert senki nem tehet arról,hogy valami testi fogyatékossága van.Sose tudhatod,hogy egyszer nem leszel te is ilyen helyzetben.Inkább beszélj vele,hogy úgy érzed az utóbbi időben romlott a hallása,és vizsgáltassa ki magát.A legtöbb ember nehezen fogadja el,és néha nem is akarja tudomásul venni.Inkább támogasd,és mond meg neki,hogy szívesen elkíséred a fülészetre,de nem akarod,hogy még rosszabb legyen az állapota.
A horkolásról annyit,hogy honnan tudod,hogy te nem horkolsz?
Egyébként a horkolás oka lehet orrmandula,orrsövény vagy egyéb orr betegség .Vagy lehet,hogy szerencsétlen annyit dolgozik,hogy a te kényelmed meglegyen,hogy akár fáradságból is horkolhat.De ha elmegy fülészetre úgyis megvizsgálják,hogy nincs gond -e mandulájával vagy mással.
Egyebkent szemuveges edesanyad? Az enyem igen, es arra panaszkodik h ha a masik szemuveg van rajta akkor nem hallja jol a tv-t...logikailag nem ertem ezt, ugyhogy ha meghallom h hangosan hallgatja - 2 szobaval vagyok arrebb es az en szobamba is megy a tv normal hangerovel -, akkor egyszeruen atmegyek hozza, megfogom a taviranyitot es lehalkitom a tv-t...Onnantol kezdve nem hangositja vissza...
Az elottem szolohoz meg annyit fuznek hozza, h lehet h most O a hallaskarosult, de ha sokat hallgatja ekkora hangerovel akkor utana en is az leszek...
01:19
1. Ha valakinek rossz a hallása, elmegy fülészetre!
2. Ha valakinek rossz a hallása, akkor a másik szobából se hallja a tévét, és nem ordít át a másiknak, hogy vegye halkabbra. Szelektív (nekem szabad, a másiknak nem) halláskárosultság nem létezik.
01:19
1. Ha valakinek rossz a hallása, elmegy fülészetre!
2. Ha valakinek rossz a hallása, akkor a másik szobából se hallja a tévét, és nem ordít át a másiknak, hogy vegye halkabbra. Szelektív (nekem szabad, a másiknak nem) halláskárosultság nem létezik.
1. Igen,elmegy a fülészetre,én is ezt tanácsoltam.HA rossz a hallása és megállapítják hány százalékban akkor olyan hallókészüléket ajánlanak neki.
2. Nagyon okoska.Írtam,hogy a rossz hallásúak valamiért érzékenyek bizonyos hangfrekvenciára.Nem a TV szövegét hallják,sőt nem a teljes zenét,hanem egy bizonyos hangot.Pl: Szinte nem is érti hogy mit beszélnek,de hallja az ütemes dobszerű hangot,vagy a vékony magas hangokat,és talán ez idegesíti.
3. Menj el a fülészetre és kérdezd meg,hogy van -e olyan,hogy halláskárosultság.Vannak akik teljesen süketek,vannak akik nem hallják a halk beszédet,halk hangokat.Nevezheted hallássérültnek vagy halláskárosultnak..Olvass utána,és rájössz,hogy sajnos sokan vagyunk halláskárosultak,és egyre többen leszünk..
Még valamit. Nem engem kell letolni,hiszen azt is írtam,hogy én tisztában vagyok avval,hogy ami nekem megfelelő hangon szól ,esetleg a családom többi tagjának hangos.(Bár én annyira nem hallgatom hangosan,mert nem hallani át a másik szobába)De én megoldottam avval,hogy fülhallgatóval hallgatom,vagy halló készülékkel.(én rendszeresen járok fülészetre.
De az is lehet,hogy a kérdező anyjának nincs semmi baja a hallásával,pusztán csak szereti bömböltetni a Tv-t..
Vegyél neki egy komoly fejhallgatót, ami kényelmes és hajlandó viselni.
Enyém is úgy csinálja ha itt tévézik mellettem amíg én gépezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!