Hogyan kérjek segítséget férjem szüleitől? Merjek kölcsönkérni?
Bocsi! Ott folytatom ahol megszakadt! Szóval szerinted mit fognak mondani? Nézd már, ennek csak a pénzünk kell!
Hidd el sok kellemetlenségtől fogod magad megkímélni!
Na itta vége.
Lehet, nem leszek népszerű a véleményemmel, de szerintem ha a férjed adná elő a dolgot, akkor kérhettek. Igazából már így is irigylésre méltó a helyzetetek szerintem, de valahol nem fair dolog szerintem a szüleiddel szemben, hogy a másik fél, azaz a férjed családja nem adott be semmit a közösbe.
Persze lehet azt mondani, hogy ők semmire nincsenek kötelezve, és hogy attól, hogy a te szüleid segítettek, (ráadásul ilyen gazdagon segítettek, azért szerintem ebben az országban nem olyan gyakori, hogy a szülők lakást tesznek a gyerek feneke alá), de ha tényleg van miből adniuk, akkor miért várják meg, hogy a fiuk megörökölje a vagyont? Merthogy gondolom ő lesz az örököse annak a sok erdőnek, földnek, teleknek... Ha az ő napi megélhetésük nem kerül veszélybe emiatt, akkor nem tudom, mi itt a probléma? (Főleg, hogy nem ajándékot, hanem kölcsönt kértek tőlük...)
Tehát én nem érzem ezt gáznak, mondjon bárki bármit.
Szerintem a férjed mondja el nekik,hogy kölcsönt fogtok felvenni.Ha erre sem ajánlják fel a segítségüket,akkor hagyjátok a fenébe.AZ ILYEN SZÜLŐ NEM SZÜLŐ!!!!!!!!!!!
Normális embernek teljesen természetes,hogy a gyerekei sorsát a szívén viseli,hogy a legjobbat akarja neki.És ez így van mindenhol,nem nemzetiségtől függ.Legyen boldog a vagyonával az ilyen fukar ember.
És szerintem meg az nem szüljön gyereket aki úgy gondolkodik,hogy a sorsára kell hagyni.Ha nem lesz semmim öregkoromra,akkor nem tudok adni.Viszont ha igen,akkor az utolsómat is megosztom a gyerekeimmel.Mert szerintem ez így természetes.Azért vannak,mert mi akartuk,hogy legyenek,és nekem Ők az életemben a legnagyobb ajándékok,és remélem majd az unokáimnak is ugyanígy örülhetek és segíthetem őket.
gyerekei sorsát? nem arrol van szó hogy éheznek vagy nincs hol lakniuk? van szép lakásuk, és fizetésük.
milyen gyerek az aki a szüleitöl várja hogy bármit is kapjon. szép ha adnak de milyen gusztustalan már elvárni?
a szüleid is meg az anyosék is csak éljék az életüket és akkor adjanak ha kell, ha éheztek pl azért mert nem kaptok munkát. de van munkátok ha több kell teremtsetek elö többet. remélem anyóséknak lesz annyi eszük hogy azt a pénzt elutazzák inkább. vagy mondjuk még jobb vesznek két kis lakást az unokáknak amire nekik haszonélvezeti joguk lesz , és ti nem nyulhattok hozzá. sokkal jobb ha mindent az unokák örökölnek ti legalább nem tudjátok elverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!