Hogyan kérjek segítséget férjem szüleitől? Merjek kölcsönkérni?
Szia!
Szerintem meg ha már van egy tehermentes ingatlanotok,amit ajándékba kaptatok a szüleidtől,ahhoz már vehetnétek fel kölcsönt,és tudnátok házat venni.Ha anyósodék meg tudják állni,hogy jómódban vannak,és tudnának segíteni mégsem teszik,akkor én nem kérnék a helyetekben.Főleg nem a Te helyedben.Ha valamelyikőtök célozna esetleg rá,akkor az legyen a férjed.Azt elhiszem,hogy Téged ez zavar,de nem köteles támogatni benneteket.Sajnos vannak ilyen szülők.Az én anyósomék is ilyenek.És ők még a párom húgáékat támogatják is nagy titokban,hogy a férjem ne tudjon róla,mert Ő még semmit nem kapott tőlük.Örülj,hogy jó helyzetben vagytok,hogy a Te szüleid rendesek és segítenek.Nálunk az enyémek csak keveset tudnak,anyósék meg nem akarnak,és nem is fogadnék el már semmit tőlük.A lakásunkat is hitelre vettük,nem segítettek semmit.Sőt,volt egy lakásuk a férjem nevén,azt is gyorsan átíratták,nehogy még a végén az övé legyen.na,erre varrj gombot.Aztán volt amikor könnyíteni szerettek volna a lelkiismeretükön mikor kocsit vettünk,és pénzt akartak hozzá adni,de nem fogadtuk el.Adják annak,akinek eddig.Legyenek boldogok a vagyonukkal.Sőt,olyan is előfordult,hogy valamit általuk vett a férjem,és pénzt kerestek a saját gyerekükön.Na,milyen szülő az ilyen????
Mindenképpen ezt a férjednek kéne megbeszélnie a szüleivel.
Mert a végén te leszel az anyagias dög aki a férjedék pénzére hajt.
szerintem semmi közöd hogy anyósék hogy élnek, és nem várhatod el tölük hogy ök adjanak.
ez egy nagyon rossz magyar szokás hogy a fiatalaok elvárják hogy a szülök támogassák öket.
én németországban lakok de itt nem szokás, a párom nagyszülei utaznak jól élnek a pénzükböl, egy fillérrel sem támogatjáka ygerekekt ahogy anyosomék sem minket. oké hogy szivesen adnak krumplit paradicsomot de nem várjuk el tölük hogy lakást vegyenek nekünk. a nagyszülöknek is örülünk hogy utaznak jól érzik magukat az össze gyüjtött pénzböl.
inkább mond anyádnak ne kuporgasson éljen. neki is van élete nektek meg még annyi lehetöségetek van. ne az ö életét rontsátok el hogy ti jól éljetek.
és igaza van anyosnak vegyen luxusautót és éljen jól. a fia nem hal éhen se az unokái, majd örökölnek mikor meghalnak.
A férjednek kellene kérnie,de ha ennyire nem megy,akkor csak te maradsz.Szerintem ne említsd azt az összehasonlítást amit a bevezetődben említettél,hanem minél egyszerűbben vázold a helyzetet-úgysem tudod teljesen szabályozni,mi fog elhangzódni,úgyhogy elég,ha egy jó kezdést kitalálsz,a többi meg majd alakul-de ne bonyolítsd.
Sajnos én pórul jártam a saját szüleimmel,pedig ők már csak tudhatják,hogy mennyire megbízható vagyok és visszafizettem volna maradéktalanul nekik,de leráztak.Nektek jobbat kívánok!
Oke hogy az ember a legjobbat szeretne a gyerekeinek, de nezd, ha tudtatok, hogy kicsi lesz mar megegy gyerekkel is a lakas, akkor miert vallaltatok megegy gyereket? Ezt igy, errol az oldalrol is fellehet fogni.
Anyukadnak mondd meg, hogy ne kuporgasson, inkabb koltse magara a penzet, hiszen mindenkinek egy elete van.
Ne legyel szerintem telhetetlen, ne akarjal mindent ajandekba megkapni. Kaptal edesanyadtol, szultel megegy gyereket, holott tudtad, hogy kicsi lesz igy mar a lakas, es most pedig hazat szeretnel masnak a penzebol. Persze, en ertem hogy te mit szeretnel, a szep magyar szokast, hogy elete vegeig a szulo segiti a gyereket. Igen, segitse is valamilyen szinten, de nem ugy, hogy hazat vesz akkor, amikor nem feltetlenul kell, amikor nem muszaj!!!
Vegyetek fel hitelt, es fizessetek azt a ferjeddel, erezzetek egyutt, hogy nem ajandekbol van az elet. Te majd nemtudom, hogy hogyan fogod tamogatni a gyerekeidet, talan akkor is masnak a penzebol?
Mindenki nyujtozkodjon addig, amit a takaroja er!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!