Egy osztálytársam bátyja elhunyt. A fiút nem ismertem, illik elmenni a temetésre?
Ha a fiút nem ismerted, a testvérének meg nem voltál barátja, akkor nem biztos, hogy el kellne menni. Tapasztalataim alapján ilyenkor elég sokan mennek, csak azért, hogy én le ne maradjanak valamiről.
Bocsánat, ha nyers voltam, de anno az én osztályomba is járt egy fiú, akinek meghalt a testvére. Tényleg iszonyú sokan voltak ott a temetésen olyanok is akik, se előtte, se utánna nem is méltatták köszönésre. Csak ivel megbolydult az iskola, így azt érzeték, hogy ők se maradhatak ki belőle.
Ha nem barátod ez az osztálytársad, nem áll közel hozzád, szerintem elég, ha részvétedet nyilvánítod.
Nem hiszem, hogy a temetést emeli az olyanok jelenléte, akik nem érzik át a fájdalmat, a gyászt. (Nem feltétlenül mert rossz emberek, hanem mert nem ismerték az elhunytat.) Nem Rád gondolok, de a csak kötelességből,udvariasságból vagy - ami a legrosszabb!!! - kíváncsiságból, bámészkodásból ott levő szomszédok, távoli rokonok (tiszt. kiv.) viselkedésükkel, közönyükkel zavarhatják a VALÓBAN gyászolókat. Sajnos vannak erről nagyon rossz tapasztalataim.... Mind a két temetés szebb lett volna, ha szűk kör van jelen, akiknek valóban fáj az elhunyt elvesztése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!