Családon belül más költekezési szokások, vállaljátok a konfliktust ilyen esetben?
A két végleg vagyunk, ezzel tisztában vagyok.
Szüleim, családom olyan, hogy mindenből a legolcsóbbat/akciósat keresik, rezsin és élelmiszeren kívül igyekeznek semmire sem költeni, nincs hobbijuk, nincs az, hogy elutaznának egy hétvégére barátokkal, vagy nyaralni.
Én pedig szeretem a minőségi, szép dolgokat, legyen szó akár élelmiszerről, lakberendezésről, öltözködésről, vagy éppen autóról. Emiatt állandó a számonkérés, a "Minek az?" kérdéskör. Sokszor nem is akarok belemenni, mert tényleg úgy érzem, hogy állunk egy kép előtt, ők kéknek látják, én pirosnak. Nem akarom elkezdeni magyarázni, miért hozatok külföldről bútorokat, mikor anyáméknál a kanapé 30 éve nincs lecserélve, vagy a nagyszüleim a szomszédnak sem engedték kiselejtezni a bútorokat, inkább átvitették magukhoz, hogy jó lesz az még nekik.
De igen, sokszor bosszant, mert nem az ő pénzüket költöm, nem előlük veszem el. Tudom, hogy rengeteg pénzt elköltök, de istenem, egyszer élünk, eltemetni úgysem fogják velünk.
52.: Honnan veszed, hogy nem ez az első kérdése? Miért gondolod azt, hogy a több, mint 10 millió magyar anyanyelvű emberből csak pár tucat irkál ide, ezért azt hiszed, hogy a hasonló kérdések ugyanattól a személytől érkeznek?
Engem nemrég megvádoltak, hogy én a kérdező vagyok egy másik regisztrációval és magammal társalgok. Jót röhögtem ezen. Már csak azért is, mert én inkább spórolós vagyok, nem szeretek túl drága dolgokat venni, de képes vagyok megérteni a kérdezőt annak ellenére is, hogy teljesen más költekezési szokásaim vannak.
Ugyanez volt a történet, az egész felépítése, csak utazásokkal.
Ugyanebben a stílusban írt végig, hasonló dolgokat.
100%, hogy ugyanaz a lány.
Kedves 49. Amennyiben nem a kérdező vagy, tényleg szomorú, hogy egyre többen vagytok...
Másrészt lehet, hogy az én válaszomból az irigység süt (pedig nem), de tudod mit? Inkább vagyok irigy mint h-lye mint te és a kérdez, aki nem tudja az icike picike agyával felfogni a dolgokat.
Az én agyam nem miniatűr méretű mint a tiéd (pardon, tiétek), fel tudom fogni hogy ő MOST a saját pénzét költi.
De miért tudja ezt megtenni? Talán havi nettó 500at keres és 50 az albérlet? Igen, úgy mondjuk lehet. De leginkább az lehetséges, hogy a szülei vettek neki egy házat és amíg otthon volt a szülei pénzét költötte. Így mikor beköltözött abba a házba amit vettek neki (vagy esetleg minimális pénzt beleölt) tudja költeni az összegyűjtött pénzét. De ha nem keres nettó 500at hamar el fog fogyni a kis pénze szóval lehet majd visszamenni kunyizni szülőktől. Aztán majd lehet olvasni az újabb posztot hogy "fizetésről fizetésre élek, a gonosz szüleimnek meg nagyon sok pénzük van és nem adnak semmit!!"
48 voltam.
55.: Miért érdekel annyira, miből van a pénze? Én pl. nem foglalkozom mások pénzköltési szokásaival, amíg nem a köztől lopta el, mint egyes politikusok, vagy nem drogkereskedésből vagy hasonlóból származik. Amíg nem bűncselekmény az alapja, NEM ÉRDEKEL.
Élem az életemet és nem azt lesem, hogy a szomszédomnak vajon drágább cuccai vannak-e, mint nekem.
Azért érdekli, mert mások orra alá dörgöli, hogy milye van, közben meg nem ő dolgozott meg érte.
Ha nem írná ki már a második kérdését azért hogy az eszét játssza, a kutyát nem érdekelné.
57, engedd el. Ennél magyarabbul már nem tudom leírni de ez(ek) még akkor sem érti(k). És pontosan így van.
De futok még egy kört: Azért érdekel, mert ő azt állítja hogy nem a saját pénzét költi. Csak ez azért sikerül neki mert mindent a feneke alá tettek - de ő hazudja hogy nem.
59, tényleg nagy baj van abban az "ágyban" xD
Azt kérdezted, hogy miért érdekel kinek a pénzét költi... Megválaszoltam. Nem tetszett. Terelsz. Most jön az hogy "nem mindegy hogy szerezte?" Ember, mikor leírtam, hogy biztos jó kis k-rva és azért keres sok pénzt, az se tetszett.. xD
Annyira akarsz terelni és engem kihozni vesztesen hogy az már szánalmas. És ja, mint írtam, inkább higgyenek a hozzád hasonló idióták irigyek, mint lássák hogy szánalmas vagyok, mint te :D
De tudod mit? Nem is szánok rád több időt, mert nem érdemelsz többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!