Hogy reagálnátok, ha a szüleitek elköltötték volna a pénzeteket?
17 éves lány vagyok, jövőre érettségizem. Mikor megszülettem a nagyszüleim nyitottak nekem egy bankszámlát, és rendszeresen tettek be pénzt, hogy mikor 18 vagyok akkor ugye hozzáférhessek, addig kamatozzon, és majd ugye elkölthetem amire szeretném.
Most tudtam meg, hogy ezt a pénzt a szüleim elköltötték mikor elköltöztünk, és nem tudom mit gondoljak erről.
Egyrészt bánom, és kissé dühös vagyok, mert abban a tudatban voltam, hogy ez a pénz megvan, és külföldre szeretnék egyetemre menni, amihez ugye ez a pénz jól jönne, nem akartam anyáéktól olyan nagy összeget kérni rá. De még ha nem is külföldre megyek, akkor is ott van akár arra, hogy később elköltözzek itthonról, vagy ha egyik évben lecsúsznék az államilag finanszírozott egyetemről.
Ugyanakkor tudom, hogy kellett nekik a pénz a házhoz, ezért sem merem ezt apának mondani (ők nem tudták, hogy tudok erről a pénzről, anyától kérdeztem nemrég, hogy tényleg van-e), mert az lenne a reakció, hogy most akkor nem itt laknánk, meg hogy annyi mindent fizetnek nekem, meg hogy akkor majd elköltöznek és visszakapom a pénzem.
Szóval nem nagyon tudom, hogy hogy reagáljak, valamennyire megértem az ő helyzetüket, ugyanakkor tudtam volna mire költeni ezt a pénzt. Ti mit gondoltok? Hogy reagáltatok volna?
Nem tudom hogy vannak ezek a típusú számlák lekötve, nem tudom milyen volt a számla pontosan, a lényeg, hogy elköltötték. Hozzáteszem, hogy mikor elköltöztünk a papám már nem élt, és költözés után egy fél évvel mamám is meghalt, lehet ezért volt hozzáférésük, de erről a részről nem tudok sokat mint már említettem.
Kedves 4. a kérdésben pont ezt írtam, hogy tudom, hogy miért kellett nekik az a pénz,ugyanakkor nekem is szükségem lett volna rá, épp ezért nem tudom mit szóljak a dologhoz.
Én így is kiakadnék.
Azt a pénz a mamádéké volt,és ők ezt úgymond neked adták-rád hagyták.A szüleidnek ehhez semmi közük.De ha kéne nekik,azt meg lehet érteni,én abban az esetben oda is adtam volna,HA MEGKÉRDEZNEK!Mert úgymond megloptam ki tudja mennyivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!