Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavarna, ha a lányod 1 év...

Zavarna, ha a lányod 1 év kapcsolat után házasodna? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Párommal 1 éve vagyunk együtt, márciusban eljegyzett.

Jövő nyáron szeretnénk egy nagy esküvőt, nekem az álmom a Bazilika, hercegnős ruha, minden egyéb. De mindig, mikor elkezdtük szervezni, bennem volt az is, hogy mennyire messze van, és én már holnap a felesége szeretnék lenni, nem várni még több, mint egy évet.

Ezért májusban tartjuk a polgári szertartást, utána lesz a legközelebbi barátainknak, családtagjainknak egy vacsora és buli (jövőre pedig egy "rendes" lakodalom).

A meghívókat a héten adtuk oda, mindenki boldog volt, az apámat leszámítva. Akivel sok "igazi" kapcsolatom nincs. Óvodás koromban vált el az anyámtól, az életemben azóta kis túlzással a vérkeringéssel rendelkező ATM szerepét töltötte be. Szülinapokon banki átutalás formájában köszöntött, majd felhívott, hogy utalt pénzt, boldog szülinapot. Karácsonyok, névnapok szintén. Ha kértem tőle segítséget, azt úgy oldotta meg, hogy kerített valakit, aki megcsinálta nekem az adott dolgot.

Annyiszor nem hívott fel szerintem az elmúlt 5 évben, mint most, a pár nap alatt.

Minek ez az esküvő, egyáltalán, mióta vagyunk mi együtt, hová rohanunk, mondjam már meg, hogy huszonévesen miért akarok feleséget játszani, ráérek én ezzel még. És hogy ennyi idő az semmi, mások össze sem költöznek ennyi idős kapcsolatba (együtt élünk kb. a kapcsolatunk kezdete óta). Én ezt a részéről inkább hisztinek érzem, de nem tudom... Az apám, legyen ott, de legszívesebben már azt mondtam volna neki, hogy ha ennyire zavarja, nem kell jönni, megoldjuk nélküle is.

ápr. 21. 08:36
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
65%
Mi úgy csináltuk, hogy egy év után eljegyzés, fél év szervezés után esküvő, fél év múlva szültem. Ez 10 éve volt, mára saját ház, 2 gyerek, és stabil kapcsolat mellett mondhatom, hogy nem kapkodtam semmit. Apád nem vett részt az életedben, nem ismeri a párod, magából indul ki és ezért magyaráz az esküvő ellen. Ha biztosak vagytok benne, hajrá.
ápr. 21. 10:21
 22/41 anonim ***** válasza:
23%
De amúgy az ilyen mérgező szülőkkel szépen meg kell szüntetni a kapcsolatot és észbe kapnak...
ápr. 21. 10:23
 23/41 anonim ***** válasza:
80%

Fiatal vagyok, kb a korosztályod, de nem csinálnám így. Várni tudni kell.

Mi az oka a kapkodásnak? Jön a gyerek?

ápr. 21. 10:25
 24/41 anonim ***** válasza:
60%
Mióta éltek együtt?
ápr. 21. 10:36
 25/41 anonim válasza:
82%

Elég tipikus szokott lenni, hogy azok a lányok, akik apa nélkül nőnek fel férnek rendes, de nem igazán férfias fiatalembert választanak. Apád szerintem azt érzi, hogy hosszútávon nem hozzád való, szenvedélyesebbnek érezhet.

A templomi esküvő a legünnepélyesebb formában "Isten szent színe előtt"(forrás: [link] tett házassági eskü.

Polgári esküvőre egy évvel már a templomi esküvő már csak üres formaság, ez és a lakodalom ünnepélyes külsőségek mellett sem szól mélyebb emberi tartalomról.

ápr. 21. 10:43
 26/41 anonim ***** válasza:
75%
Csatlakpzom az egyik előzőhöz, én 3x váltam volna el, ha egy év után házasodok. A problémák nem 1 év után jöttek ki, és én is nagyon szerelmes voltam. Mindenesetre mindenki azt kezd az életével,amit akar, én úgy látom, hogy apukád jót akar, ő elvált,van ebben tapasztalata, és nem akarja neked ugyanezt. Én is aggódnék a gyerekemért, ha ilyen gyorsan akarna házasodni. De csak az idő fogja megmondani, hogy jól döntöttél-e. Majd írd meg.
ápr. 21. 10:47
 27/41 anonim ***** válasza:
76%
Igaza van. Még javában benne vagytok a rózsaszín ködben, ami biokémiailag 2 év alatt oszlik fel. Akkor fogjátok reálisan látni egymást, és felelősen dönteni. A saját gyerekemnek is azt mondtam, meg ismerős fiataloknak is, hogy 2 év előtt ne házasodjanak. Nem sürgős, viszont erős kellemetlenségtől tud megkímélni a felelős döntés.
ápr. 21. 10:48
 28/41 A kérdező kommentje:

"Apád szerintem azt érzi, hogy hosszútávon nem hozzád való,"

Hogy érezné, mikor egyszer nem vette még a fáradtságot, hogy találkozzon vele?

Tavaly februárban lettünk hivatalosan egy pár, kb. az első perctől kezdve egymásnál voltunk, hol ő aludt nálam, hol én nála. 3 hétig ment a matek mindig, hogy éppen mi melyik lakásban van, ezt meguntuk, a lakását kiadta és hozzám költözött teljesen.

ápr. 21. 11:03
 29/41 anonim ***** válasza:
37%

Már bocs, de az apjának ehhez semmi köze. Semmilyen kontaktban nem állnak egymással, ne most akarjon apáskodni. Örüljön, hogy meghívták.

Az hogy 1 év után házasodni jó vagy sem, irreleváns a kérdés szempontjából.

ápr. 21. 11:20
 30/41 anonim válasza:
52%
hogy elég e az egy év? majd elválik
ápr. 21. 11:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!