Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindig tolem kernek penzt,...

Mindig tolem kernek penzt, azzal az indokkal hogy nekem nincs gyerekem, csak a probleman van az osszes testverem miatt, csak a gond. Nem akarok veluk foglalkozni, ugye jogos ez?

Figyelt kérdés

Allandoan tolem kerik a penzt, es ugy kerik hogy elvarjak hogy adjak, mert en ezzel tartozok, mivel nekem nincs gyerekem, nekik igen..

Ilyen a felfogasuk. En nem mondok rosszat a gyerekeikre ,isten orizzen, ok nem tehetnek arrol hogy megszulettek. De a szuleik nagyon felelotlenek..nem is kedvelem oket, csak akkor keresnek ha penz kell.

Sosem voltunk jo viszonyban, masak vagyunk nagyon.

Akarhanyszor meglatom a nevuket mar tudom hogy baj van..olyan emberek akikkel en nem baratkoznek es szoba sem alnek veluk ha nem lennenek a testvereim.

Csak a bajt hozzak az eletembe, a stresszt es a gondot. Nem akarok veluk foglalkozni egyaltalan.

De mit csinaljak? Tilsam le oket?

Ugye jogos ahogy erzek?

Nem tartozom feleloseggel ertuk, raadasul van amelyik idosebbek tolem es ferfiak.

Meg olyanokat csinalnak hogy nekik nincs bejelentett munkaviszonyuk, hol dolgoznak hol nem, es nem hagynak beken hogy vegyek fel nekik hitelt.

Elvarnak tolem, hogy en fiatal dolgozo lany letemre, rontsam el az eletem miattuk, mert nekik elvan, es tegyem magam barlistara hogy nekik penzuk legyen. Telefont, tv-t is velem akarnak felvetetni, azzal az indokkal nekik nem adnak, es fizetni fogjak. En egyalatalan nem akarom oket az "eletembe"

ápr. 20. 18:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

"Nekem nincs gyerekem, és nem is lesz, ha a pénzemből más neveli a sajátját."

Mondhatnád.

Nem a te dolgod más anyagi gondjait megoldani. Az ilyen rokon eljön majd a kis megfélemlíthető hugihoz, akkor is, ha már annak is lesz gyereke. Ő nem a gyerekét nézi, hanem benned lát kétlábon járó pęnztárcát, ami az ő tartalékait tartalmazza.

Ne adj, vagy menj el messzire, hogy ne szaladgálhassanak hozzád.

ápr. 20. 19:44
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy adnek! Semmit! Felnott emberek, oldjak meg maguk az eletuket! ;-)

Kerdezo, te pedig ne engedj az erzelmi zsarolasnak!

ápr. 20. 19:54
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Velem is ezt játszotta a tesóm, állandóan kölcsönkért, hónapok múlva is alig akarta megadni. Ráadásúl úgy, hogy nekem van gyerekem neki meg nincs. Aztán megelégeltem, hogy rendszeresen ez megy, mindig csak akkor keresett minket amikor pénz kellett. A lányomnak egy csokit nemhozott, de az éppen aktuális nőjének a gyerekének(mindig gyerekest fogott ki) mindent megvett amég tartott a pénze.

Eljött az idő amikor elkezdtem nem sajnálni(mindig arra gondoltam, hogy milyen rossz pénz nélkül, ezért sajnáltam meg) és megmondtam, hogy hozzám többet egy forintért se jöjjön, mert nem adok. 2 éve nem keresett minket.

Ne hagyd, hogy pénztárcának nézzenek. Senkinek semmi köze, hogy mennyid van és mire költöd. Van pénzünk, jól spórólunk és hallottam is már vissza, hogy tesom elhordott minden sóhernek, de ezt a pénzt mi ugyan úgy kemény munkával szereztük. Mindenkinek van lehetősége nem sajnáltatni kell magukat.

ápr. 20. 20:00
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyosom volt pont ilyen! Allandoan tarhalt, mindent kihisztizett maganak. Ugyanilyen lett a lanya es a masik fia.

Miutan a ferjem vegre meghuzta a hatarokat, hogy sajnos nem all modunkban tamogatni az egesz familiat, megsertodtek es befejeztek a koldulast. Tobb, mint 10 eve no contact. Es ez mar igy is marad. ;-)

ápr. 20. 20:05
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos meg kell tanulnod nemet mondani, különben egész életedben tőled fognak kunyerálni. Amíg látják, hogy adsz, bolondok lennének nem kéregetni. Meg kell húzni a határokat, másképp nem megy.
ápr. 20. 20:23
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen rokon csak biológiailag az. Ha cseppet is szeretne téged,akkor nem próbálna kihasználni. Itt a gond az,hogy te szereted őket. De miért? Ha bajban lennél,segítenének? Veled örülnek,ha sikered van? Ha ezekre nem a válasz,akkor ne bizergáld miattuk a lelkiismeretedet.
ápr. 20. 22:27
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

"Nem akarok veluk foglalkozni egyaltalan."

Akkor ne tedd! Mind meg nekik felejtsenek el és ha nem hagynak békén, akkor tiltás.

ápr. 20. 23:32
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit képzelnek ezek az emberek.

Mindenféle támogatást a gyerekgyártók kapnak, ha nem képesek így se megélni ebben az országban, az nem a te bajod.

Velük élsz, vagy hogy kell ezt elképzelni?

Mi közük hozzá te mire költöd a pénzed?

Menjenek dolgozni, ha kell, 2 munkahelyre, nekik kellett a gyerek!

ápr. 21. 00:03
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Meg is mondhatod ám nekik, hogy nem adsz. Ez nem jár, csak mert neked nincs. Ha megsértődnek, legalább nem mennek oda hozzád többet.
ápr. 21. 07:37
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell semmit megmagyarázni, egyszerűen pénzcsap elzár, kapcsolat ritkít-megszüntet.

Ennyi.

ápr. 21. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!