Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet azt kezelni, ha az...

Hogy lehet azt kezelni, ha az egyik családtag hirtelen teljesen mást kommunikál, mint eddig?

Figyelt kérdés

Az év 360 napjában nem annyira foglalkoztat minket a pénzköltés. Nem szórjuk a pénzt, de próbálunk nem is rászorongani. Mivel drága az sms díj, ezért van limit, hogy miről érkezik sms, ezt az egyik családtagom kapja, nekem pedig megvan az app, ahol látom a kisebb költéseket is. Néha előfordul, hogy visszanézi az sms-eket és ott elég nagy ugrások tudnak lenni. Néha mondja, hogy hova lesz a pénz, hogyan tudunk ennyit költeni. De ugyanakkor az idő nagy részében azt mondja, hogy menj be vegyél magadnak ebédet, ha ezt-azt szeretnél, hogy legyen itthon menj be vásárolni a boltba.

Tegnap hazaérve szinte be se léptem a házba, szinte ordítva fogadott, hogy hol a pénz, hova tudunk elszórni egy nap alatt 30e forintot, mondjam meg hol a pénz, hogy tudunk ennyit költeni,… Visszanézve 24e ft költés volt 2 sms között, amit látott és az 2 nap alatti költés volt. Miután elmondtam, hogy milyen költések voltak, még órákkal később is ordibált, hogy hova lesz a pénz. Az előző nap kimondottan mondta telefonba, hogyha akarok gyümölcsöt enni, menjek be a boltba, ha már bementem egy supermarketbe, mást is vettem, de így is 3e valamennyit fizettem. Ezt is szóvá tette, hogy tudtam ennyit költeni. Oké, lehet, hogy vehettem volna csak pár almát és ennyi, de eddig még ebből sosem volt probléma, eddig ez volt a dolgok rendje, hogy így történik.

Még ennyire kikelve magából sosem láttam pénz miatt. Utána asztalra borulva masszírozta idegesen hosszú ideig a fejét. Megkérdeztem, hogy mi baj, valami tartozása van vagy bajban van, hogy most ezen ennyire ki van akadva. Azt mondta nincs.

ápr. 19. 08:40
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
45%
Igen.Meg nem itt kérdezni idegeneket, hanem ott helyben a párunkat,hogy mi a baj.Ja, nem tudom miért jövök a kommunikációval.Talán mert a felnőtt kapcsolatok alapja?Az az egy világos itt,hogy az egyik fél túlzónak tartja a pénzszórást.Őszintén szólva ezen a szinten már én is,mert az,hogy egy időszakban valakik rendelnek kaját,vagy hogy időnként beülnek valahova,az oké,de azért minden nap ez túlzás.Engem is nyimasztana,ha a fizetésemnél többet elköltenénk úgy,hogy ketten vagyunk,és ráadásul az én számlámról megy a dolog.Itt ahogy érzem(lehet,hogy nem jól)nincs is házasság,így azért karcosabb ez az egy számláról költés,pedig én írtam korábban,hogy mi is egyikünkéről költünk először,de itt olyan érzésem van,mintha sima kapcsolat lenne,ahol bármelyik fél azonnal leléphet.Akkor meg azért tényleg ciki,hogy az én fizetésem el van cukrászdázva,neki meg gyűlik a megtakarítása.2 nap alatt meg látszat nélkül sok a 30 ezer Ft költés.Igazából reggelire,ebédre,meg élvezeti cikkre ment el 2 nap alatt.
ápr. 19. 16:39
 32/36 anonim ***** válasza:

Ez az, amire én azt mondom, hogy nem kell ennyire közös kasszázni, hogyha az feszkót okoz.

Az én gyógyszerem is eltud gurulni, ha egy bizonyos szint felett költünk havonta (pedig mindenünk megvan, ez inkább amilyan lélektani), de egyrészt nem ordibálok miatta, másrészt megtudjuk beszélni értelmesen, hogy mire figyelünk jobban, miből veszünk vissza, vagy mi miatt volt most nagyobb kiadás esetleg és ennyi.

Egyébként a mi "modellünk" az, hogy mindenkinek maradt a külön számlája, külön hozzájuk csatolt megtakarítási számlákkal. Oda utal mindenki hó elején egy meghatározott összeget + kb. 10%, a többit pedig szabadon költheti. Így nincs vita 5-10 ezer forintokon, meg nincs én pénzem, te pénzed, blabla. A plusz 10% arra van, hogyha valami gebasz beütne, az még költhető vésztartalék kvázi, míg a maradék felejtős, mintha nem is létezne. Ha összegyűlik egy-egy nagyobb összeg a megtakarítási számláinkon, akkor annak a sorsáról együtt döntünk. Az eredmény ugyanaz, mint nálatok, csak nincs fillérezgetés, hogy ki mire költött.

ápr. 19. 17:23
 33/36 anonim ***** válasza:
31 értem hogy a kommunikáció a kapcsolat alapja szerintem is. Csak ugye a főzésből indultál ki, arra írtam hogy ahhoz aztán kommunikáció sem kell ha az egyik tagja a párnak otthoni kosztot enne. Simán megfogja a fakanalat és kész.
ápr. 19. 20:09
 34/36 anonim ***** válasza:
Csak lehet,hogy az a tagja a párnak este ér haza,a másiknak meg lenne rá ideje.Mindegy!
ápr. 19. 20:12
 35/36 anonim ***** válasza:
64%

"de azért a nő szokott a legtöbb esetben pl főzni,ezzel is spórolni a háztartasnak.Namost ugye itt ez nincs meg, gyanítom eddig fel sem merült a hölgyben,hogy kellene,"

Miért, a férfiaknak nem kapcsol be a tűzhely, vagy mi?

ápr. 20. 11:43
 36/36 anonim ***** válasza:
De,bekapcsol.De általában a feleségek,anyukák ,nagymamák főznek.Ők altalában nők szoktak lenni,bár ma már semmi sem biztos.Ettől főzhet a férfi is,nálunk is szokott a férjem.Ettől függetlenül én szoktam többször.Ez mondjuk a kérdés szempontjából is jelentéktelen,írjattam volna azt is,hogy a férfi főzzön.Akkor átfogalmazom,valaki kezdjen el otthon főzni,megbeszélés alapján,és akkor nem lesz ennyi költés.
ápr. 20. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!