Saját kérésemre ha nincs választhatok magamnak keresztapát?
1, te érted is, amit leírtál? Ha jelen van a keresztelőn, hogya történhetne meg nélküle???
Kérdező, ha nem vagy megkeresztelve, bármikor kérheted és igen, választhatsz szabadon keresztszülőt is.
Azt hiszem, nem minden olvtárs őröl ugyanabban a malomban. :-)
Kérdező!
Ha a keresztelésed már megtörtént, akkor aki ott jelen volt ill. keresztszülőként be volt jegyezve az egyházi dokumentumokban, az a te keresztszülőd és ezen nem lehet változtatni.
Ha most, felnőttként keresztelkedsz meg, akkor te választhatod meg keresztszüleidet.
Ettől függetlenül lehetnek olyan helyzetek, amikor rokonként nemhivatalos "pót-keresztszülő" lesz valakiből. Pl. én voltam bátyám első gyerekének keresztapja. Én akkor egyedülálló voltam, ezért nem lett keresztanyja a kislánynak. Évekkel később megismerkedtem későbbi feleségemmel, komolyabb lett a kapcsolatunk, majd összeházasodtunk. Akkor volt egy olyan kérése a kislánynak, hogy hadd nevezhesse keresztanyjának a feleségemet, mert neki eddig nem volt keresztanyja és ez hiányzik neki. Természetesen a feleségem megengedte ezt. Természetesen ez semmiféle egyházi iratban nem került bejegyzésre, ezt csak a rokonságon belül beszéltük így meg.
Egyszóval attól függően, hogy a kérdező meg van-e már keresztelve, vagy még előtte áll, ill. pontosan mire gondolt, amikor a kérdést kiírta, az előbb felsorolt lehetőségek közül az élethelyzetének megfelelő lehetőség a megfelelő válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!