Hogyan viselkednétek az olyan emberekkel, akik semmibe vesznek benneteket?
Igen.
Vedd semmibe őket.
Ilyen egyszerű. Előbb utóbb biztosan akar majd tőled valamit, és akkor te is semmibe veszed. Ha meg nem akkor úgy is jó.
Volt,és szerintem mindenkinek eljön az életében az az idő,amikor valaki "semmibe nézi" majd.
Volt,hogy elszomorított,máskor meg dühös voltam-konkrét esetek alapján.
Általánosságban valóban az a legjobb megoldás,ha nem foglalkozol az illetővel.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:01
Nálad a pont:D
Én is így kezeltem ezt, mindig széles vigyor, "jajszia", és miközben egy szobában tartózkodtunk, egyfolytában mosolyogtam. Ettől a falra másznak.
13:15
Ő nem ezt a módszert írta, de az tényleg jó, ha vidáman fogod fel, mert ez irritálja az ilyen embreket!
Sajnos olyan is előfordulhat, hogy aki semmibe vesz, csak védekezik. Gondold át, nem bántottad, nem bántod-e őt, nem bírálod-e, nem avatkozol-e az életébe? Engem pl. az anyósom rendszeresen bántott. Régebben csak négyszemközt, manapság már bárki előtt, nyíltan is bírált, kritizált, sőt, provokált, még a gyerek előtt is, mert tudta, hogy a korára való tekintettel úgysem vágok vissza. Mocskos helyzet, az egyetlen kiutat abban láttam, hogy egyszerűen semmibe veszem őt. Ha találkozunk, köszönök és kész, egy percig sem maradok egy helyiségben vele, akárki van is még jelen, ha házon kívül találkozunk, minimum 4-5 méter távolságra állok és a köszönésen kívül hozzá sem szólok. Nekem így jobb, ő pedig megpukkadhat. Csak szegény férjemet sajnálom, mert ő is látja, mit csinál az anyja, szégyenli is nagyon, de ő is tehetetlen.
40/N
Utolsó 2 módszer nagyon tetszik, ahogy elképzeltem. :D
Az a hülye helyzet állt elő, hogy a 3 lakótársam közül 2-vel gyakorlatilag tudomást sem veszünk a másikról. Éppenhogy a köszönőviszony megvan, de ezen kívül csak akkor váltunk pár szót, ha nagyon muszáj. Akkor viszont nem bunkók, szóval ez annyira nem zavar.
Viszont ha valaki nagyképűségből úgy tesz, mintha csak ő lenne a világon, és másokat semmibe vesz, az dühít. De ugyanígy viselkedek vele én is, ezeket az emberek valószínűleg úgysem ismerőseim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!